Židle k PC do 6k

Re:Židle k PC do 6k
« Odpověď #15 kdy: 29. 07. 2020, 13:24:37 »
Doma mám JÄRVFJÄLLET v "tmavě šedém" provedení, protože jsem nechtěl tu černou "syntetickou kůži" a nemůžu si ji vynachválit, mě osobně se na ní sedí super, jediné co, je že má tvrdší sedák, tak jsem ze začátku trochu cítil zadek po 10h sezení, ale jinak ok. V podstatě celou koronu jsem strávil doma na HO a neměl jsem s tou židlí vůbec problém, co do bolesti zad/zadku. ALe je to hodně individuální...

« Odpověď #16 kdy: 30. 07. 2020, 14:02:12 »
Doma mám JÄRVFJÄLLET v "tmavě šedém" provedení, protože jsem nechtěl tu černou "syntetickou kůži" a nemůžu si ji vynachválit, mě osobně se na ní sedí super, jediné co, je že má tvrdší sedák, tak jsem ze začátku trochu cítil zadek po 10h sezení, ale jinak ok. V podstatě celou koronu jsem strávil doma na HO a neměl jsem s tou židlí vůbec problém, co do bolesti zad/zadku. ALe je to hodně individuální...

A přijde Vám, že je vhodná i pro nízkého člověka? tj kolem 168cm?

ajne

• 202
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 30. 07. 2020, 14:27:19 »
Nejsem na ergonomii vůbec odborník, takže svůj názor nechci vydávat za svatý, ale aktuálně mám asi 3/4 roku doma židli Managini F3000 s nastavitelnou opěrkou hlavy + dokoupené stavitelné područky (prodává to třeba Eva.cz, myslím, že to přímo dovážejí a balí do krabic s českými popisky - mimochodem TOP 1 v prodávaných křeslech na Heurece). Musím říct, že zatím asi nejpohodlnější židle, co jsem kdy měl. Záda mne začaly mnohem méně bolet, a ten synchronní pohup je příjemný, díky tomu se na židli i trochu hýbu :-) Jediné, co mne na ní vadí, je ta síťovina. Je pohodlná, vypadá, že i něco vydrží, ale drží se na ní zezadu prach. Uvidím ještě, jaká bude životnost, ale aktuálně bych si ji klidně koupil znova, velká spokojenost - nic nevrže a nepůsobí, že by mělo brzy prasknout, kříž je zpevněný. A do 6k má poměrně daleko.

Nicméně u židle bych šel stejným způsobem jako u myší atp. - nejlépe vyzkoušet, každý jsme jiný, a co sedí jednomu, to nemusí druhému. Když si zkusím chvíli posedět, nic mne netlačí a necítím se v jakémkoli směru nepříjemně, je to dobrý předpoklad k pohodlnému dlouhodobému posezu.

« Odpověď #18 kdy: 31. 07. 2020, 13:21:29 »

A přijde Vám, že je vhodná i pro nízkého člověka? tj kolem 168cm?
Mám 173cm a "krátké nohy" a úplně v pohodě bez problému.

« Odpověď #19 kdy: 06. 08. 2020, 01:12:48 »
Také přemýšlím nad židlí k pc. Používáte (nebo máte zkušenosti) s DX Racer značkou?