Nejsem na ergonomii vůbec odborník, takže svůj názor nechci vydávat za svatý, ale aktuálně mám asi 3/4 roku doma židli Managini F3000 s nastavitelnou opěrkou hlavy + dokoupené stavitelné područky (prodává to třeba Eva.cz, myslím, že to přímo dovážejí a balí do krabic s českými popisky - mimochodem TOP 1 v prodávaných křeslech na Heurece). Musím říct, že zatím asi nejpohodlnější židle, co jsem kdy měl. Záda mne začaly mnohem méně bolet, a ten synchronní pohup je příjemný, díky tomu se na židli i trochu hýbu :-) Jediné, co mne na ní vadí, je ta síťovina. Je pohodlná, vypadá, že i něco vydrží, ale drží se na ní zezadu prach. Uvidím ještě, jaká bude životnost, ale aktuálně bych si ji klidně koupil znova, velká spokojenost - nic nevrže a nepůsobí, že by mělo brzy prasknout, kříž je zpevněný. A do 6k má poměrně daleko.
Nicméně u židle bych šel stejným způsobem jako u myší atp. - nejlépe vyzkoušet, každý jsme jiný, a co sedí jednomu, to nemusí druhému. Když si zkusím chvíli posedět, nic mne netlačí a necítím se v jakémkoli směru nepříjemně, je to dobrý předpoklad k pohodlnému dlouhodobému posezu.