Aura na foru

cziss

Aura na foru
« kdy: 07. 07. 2020, 10:23:00 »
Ahoj, rád bych věděl, jak tu na Root funguje, nebo spíš nefunguje aura.

Zvlášť v posledních kontroverzních diskusích jsou lidé třeba i s aurou 100 se kterými téměř nikdo nesouhlasí, ale aura jim stále zůstává beze změny. Také chybí tzv. "palec dolů" viz https://www.root.cz/redakce/co-je-aura/ Proč?

Dále, proč např. já mám auru 43, pak mě někdo okomentuje a u dalšího komentáře mám auru 10. Nemluvě o tom, že jsem dostal 2 palce, což je o  2 více než kolega v diskusi. Např. zde https://www.root.cz/clanky/firefox-80-bude-podporovat-va-api-i-pro-x11-fujifilm-hovori-o-384tb-lto-paskach/nazory/ Proč?

Ano, je pravda, že si můžeme říct, že nás takový rating nemusí zajímat. Ale když už tu je, tak by měl fungovat správně.

Mlocik97

• 949
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
Re:Aura na foru
« Odpověď #1 kdy: 07. 07. 2020, 12:32:48 »
Keďže palce dole boli odstránené tak aura je rozbitá,... tiež som si toho všimol ale neriešim.

cziss

« Odpověď #2 kdy: 07. 07. 2020, 13:19:21 »
Aha, rozumím, díky za info. V tom případě doufám, že si povšimnou moderátoři Rootu tohoto problému a buď auru zruší nebo opraví.

Zvláště za poslední týdny se tento problém jeví opravdu zvláštně.

cziss

« Odpověď #3 kdy: 07. 07. 2020, 13:20:56 »
Btw. jak je možné, že se toto téma nezobrazuje na stránce root ve forech, když je 3. nejnovější? To to tu nějak cenzurujete?

« Odpověď #4 kdy: 07. 07. 2020, 14:05:11 »
Vzhledem k cenzuře v diskusích by mě to nepřekvapilo, stejně jako zrušení thumbs down. Asi proto, aby se někteří bojovníci za jediný správný názor necítili ublíženě, když si ostatní dovolí s jejich pokrokářskými názory nesouhlasit.

SB

• 347
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 07. 07. 2020, 15:58:09 »
V tom případě doufám, že si povšimnou moderátoři Rootu tohoto problému a buď auru zruší nebo opraví.

Autoři webu Rootu neumějí opravit odskakování příspěvků, a budou ladit auru? To asi ne.

« Odpověď #6 kdy: 07. 07. 2020, 17:04:16 »
Já sám nevím, jak teď aura funguje a jestli se neplánuje s ní něco dělat. Zeptám se vývojářů, jaký je současný stav a dám vědět.

cziss

« Odpověď #7 kdy: 08. 07. 2020, 07:49:34 »
Děkuji  :)

cziss

« Odpověď #8 kdy: 08. 07. 2020, 07:52:54 »
V tom případě doufám, že si povšimnou moderátoři Rootu tohoto problému a buď auru zruší nebo opraví.

Autoři webu Rootu neumějí opravit odskakování příspěvků, a budou ladit auru? To asi ne.

Takhle drsný bych zase nebyl  :), jde mi o férovost a Roota mám rád. Souhlasím, že odskakování by mohlo být lepší, ale ono jak by to vypadalo, kdyby to byl třeba 20. příspěvek v řadě? A to bych řekl, že tu budou i horší... Možná je to tak uděláno záměrně.

« Odpověď #9 kdy: 08. 07. 2020, 11:28:07 »
Aura je pozůstatek po prastaré funkcionalitě hodnocení a skrývání komentářů, která tu už dávno není. Aura teď nefunguje správně a počítá se špatně. Dozvěděl jsem se, že v plánu je kompletně auru odstranit ze všech webů, už se na tom pracuje. Mělo to být hotové dřív, ale programátoři se k tomu dostali až teď.

RDa

• 3 065
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 08. 07. 2020, 11:35:01 »
Btw. jak je možné, že se toto téma nezobrazuje na stránce root ve forech, když je 3. nejnovější? To to tu nějak cenzurujete?

AFAIK do prehledu na prvni strance se nedavaji prispevky z kategorie "O serveru Root.cz". I kdyz jsi zalozil tohle vlakno treba v jine sekci, tak se to tam chvili mohlo generovat, ale presunem do spravne sekce adminem fora se to jiz nadale negeneruje. Kdyz si otevres Forum, tak tam jsou nejnovejsi prispevky jiz bez rozdilu na to ktere vlakno to je.

cziss

« Odpověď #11 kdy: 09. 07. 2020, 08:03:45 »

AFAIK do prehledu na prvni strance se nedavaji prispevky z kategorie "O serveru Root.cz". I kdyz jsi zalozil tohle vlakno treba v jine sekci, tak se to tam chvili mohlo generovat, ale presunem do spravne sekce adminem fora se to jiz nadale negeneruje. Kdyz si otevres Forum, tak tam jsou nejnovejsi prispevky jiz bez rozdilu na to ktere vlakno to je.

Toto jsem už také zjistil, otázka k zamyšlení je, jestli je to tak správné.  :) Ale budiž.

cziss

« Odpověď #12 kdy: 09. 07. 2020, 08:06:44 »
Tak propad mojí aury se vysvětlil. Ukázalo se, že mám dva účty, oba mají nastavený stejný mail, ale jiný login. Už ani nevím, jak k tomu došlo. Každopádně mě něco takového vůbec nenapadlo, protože neznám jiné stránky, kde by bylo možné mít 2 účty, které sdílejí stejný mail.

Možná i toto by bylo dobré do budoucna vyřešit.