Linux a v něm běžící virtuál s Windows

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
Re:Linux a v něm běžící virtuál s Windows
« Odpověď #15 kdy: 02. 01. 2020, 18:48:02 »
to automaticke pusteni pri bootu se da zaskrtnout ve virt-manageru v detailech konkretniho virtualu, sekce "Predvolby zavadeni a pak druha vec (uz zminena) je ze si das do "po spusteni" pusteni nejakeho klienta:
Kód: [Vybrat]
virt-viewer -f jmenovirtualupokud bys chtel aby si mel moznost upravovat nastaveni, tedy ne virt-viewer, ale virt-manager, to mam pocit ze fullcreen rovnou neumi, ale pusti to jen maximalizovane okno:
virt-manager --connect qemu:///system --show-domain-console jmenovirtualu

Re:Linux a v něm běžící virtuál s Windows
« Odpověď #16 kdy: 02. 01. 2020, 19:58:06 »
to automaticke pusteni pri bootu se da zaskrtnout ve virt-manageru v detailech konkretniho virtualu, sekce "Predvolby zavadeni"
Jo je to tam, bohužel automatické uspávání (uložení stavu) VM při shutdownu hostitele tam není.

@mhi: Před tím jsem psal o uspávání pomocí příkazu "system_powerdown", který se pošle do VM (já to tak mám kvůli vga-passthrough), ale bez vga-pass by mělo jít VM pauznout a uložit obsah RAM a CPU na disk. Tady je nějaká nápověda https://unix.stackexchange.com/questions/361010/pause-qemu-kvm-vm-save-ram-and-cpu-state-to-disk-like-vmware-player

Co se týká problému se systémovým časem po probuzení VM, tak to jsem opravdu kdysi řešil a jak jsem mrkl do svých poznámek, tak jsem to vyřešil přidáním hv_time za Qemu parametr "-cpu". Takže tam má něco jako:
-cpu host,hv_time,...Možná že se hv_time přidává automaticky při vytváření VM ve virt-manageru. Další způsob synchronizace času by měl být za pomocí QMP pomocí guest-agenta příkazem "{"execute":"guest-set-time"}"