Jakou mechanickou klávesnici?

Re:Jakou mechanickou klávesnici?
« Odpověď #15 kdy: 28. 06. 2018, 07:46:03 »
ja pouzivam motospeed k87s... nic extra ale vcelku dobra, a s modrymi spinacmi... za tu cenu imho paradna...
ja pred casem poridil motospeed k83 (bez numpad, s usb nebo bt pripojenim) a musim rict ze totalni hruza :-( zpracovani obecne je za tu cenu vyborne, ale spinace jsou strasne citlive v podstate staci ze se na to podivam a uz to spina, dobre presneji spina to pri lehouckem stlaceni odhadem tak <0.5mm... nevim zda je to tim ze jde o red spinac (zadne predchozi zkusenosti s novodobou mechanickou klavesnici nemam) nebo zda nejde o levne/smejdske kopie spinacu...

jj, je to tymi red spinacmi... oni su na to vytvorene aby to hned spinalo - linearne, bez cvakania, a je treba nizsiu vahu na stlacenie... su vlastne cielene na hracov... preto to tak funguje

treba si nastudovat ako funguju jednotlive spinace:
https://www.daskeyboard.com/blog/mechanical-keyboard-guide/#keyswitches
kopie od cinanov dodrziavaju farebne oznacenie takze by mali fungovat rovnako...

este sa da kupit taky switch tester kde je 5-6 klavesov s roznymi spinacmi kde si mozes vyskusat ktory spinac ako funguje - a podla toho potom volit klavesnicu so zvolenym typom spinacov...

osobne mam najradsej tie modre, ktore su urcene na pisanie a maju ten "cvak"/"klik" zvuk, ktory dava pocitit ked dojde k zopnutiu... akurat, ze robia tie spinace neskutocny klikaci hluk... ak to vadi tak biele alebo hnede, ktore su tiez take ale necvakaju tak hlasno... tie red su paradne na hranie, ale na pisanie je to imho hroza - presne ako pises staci trochu nechat ruky na klavesnici a uz to pise... :D
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

nobody(ten pravej)

Re:Jakou mechanickou klávesnici?
« Odpověď #16 kdy: 29. 06. 2018, 02:06:11 »
jj, je to tymi red spinacmi... oni su na to vytvorene aby to hned spinalo [...]
osobne mam najradsej tie modre, ktore su urcene na pisanie a maju ten "cvak"/"klik" zvuk, ktory dava pocitit ked dojde k zopnutiu...
si mi to mohl rict driv :-)) diky, ja samozrejme pred koupi hledal info, vedel ze jsou zkusebni/testovaci, ale vychazel sem z nekolika infa a porovnani a tam mi neprislo ze by meli mit cervene <0.5mm kontakt, kazdopadne ta K83 je stejne v nabidce jen red a blue, tak cekam zda z amazonu.de to posila z EU abych neplatil znovu DPH+CLO navic (klavesnice me stala ~1200 a CLO+DPH+DHL ~1000 ;-), skoda ze nejsou spinace hotswap abych si je sam prohodil, preletovat se mi to nechce :-)