Při hýbání myší roste spotřeba Macbooku

Jester

Re:Při hýbání myší roste spotřeba Macbooku
« Odpověď #15 kdy: 31. 03. 2018, 17:42:18 »
Nesmysl. Duvodem je akcelerace v nastaveni mysi. Apple aktivne pohani mys motory tak, aby byla omezena unava uzivatele. Kdo jezdil s auty bez a s posilovacem rizeni, vi, jaky je to rozdil. Podobne je top s mysi na Apple. Pozorny clovek, maciku, by si jiz davno vsiml, ze u Macu mys klouze mnohem lepe, nez u jinych OS a pokud mas dobry sluch, muzes za ticha slyset jemne predeni motorku v mysi.
To je teda nějaký hodně starý model. Moje applí myš levituje.

síťař

« Odpověď #16 kdy: 31. 03. 2018, 18:10:52 »
... a pokud mas dobry sluch, muzes za ticha slyset jemne predeni motorku v mysi ...
Ale houby. To předení dělá kočka která je za myš převlečená.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 31. 03. 2018, 20:45:43 »

Ano, ale antigravitacni generatory Apple do mysi instaluje teprve od ledna tohoto roku a Macik ma starsi model, jeste s akceleracnimi motorky. BTW, ta antigravtacni mys zatim ma mnohem vyssi spotrebu nez starsi modely. Apple napred musi vyresit mi,niaturizaci zero point modulu, protoze mysi velikosti vysavace se ukazaly byt znacne nepraktickymi, s vyjimkou uzivatelu s velkymi prackami, kterych je na svete mene, nez by se zdalo z poptavky po prsou velikosti 8 a vice.

Davidk

« Odpověď #18 kdy: 01. 04. 2018, 00:00:08 »

Ano, ale antigravitacni generatory Apple do mysi instaluje teprve od ledna tohoto roku a Macik ma starsi model, jeste s akceleracnimi motorky. BTW, ta antigravtacni mys zatim ma mnohem vyssi spotrebu nez starsi modely. Apple napred musi vyresit mi,niaturizaci zero point modulu, protoze mysi velikosti vysavace se ukazaly byt znacne nepraktickymi, s vyjimkou uzivatelu s velkymi prackami, kterych je na svete mene, nez by se zdalo z poptavky po prsou velikosti 8 a vice.

Jako zamestnanec applu ti muzu rict ze brzo bude nova verze. Je pravda ze mys ve velikosti vysavace byla chyba. Novejsi verze kterou mam aktualne na stole je ve velikosti zhruba rucniho mixeru, notebook uz nevybiji naopak dobiji (generuje 35w pri pohybu 45 metru za sekundu), dale bylo opraveno to “bzuceni” zero point modulu v pritomnosti windows notebooku (puvodne applem deklarovano jako vlastnost), jedine co zustava jako problem (osobni nazor) je vaha bohuzel je to furt dost tezke na prenaseni.

Do prodeje by se mela dostat zhruba do tejdne, nejspis uz zitra ale dostupna moc nebude.

Jester

« Odpověď #19 kdy: 01. 04. 2018, 00:05:07 »

Jako zamestnanec applu ti muzu rict ze brzo bude nova verze. Je pravda ze mys ve velikosti vysavace byla chyba. Novejsi verze kterou mam aktualne na stole je ve velikosti zhruba rucniho mixeru, notebook uz nevybiji naopak dobiji (generuje 35w pri pohybu 45 metru za sekundu), dale bylo opraveno to “bzuceni” zero point modulu v pritomnosti windows notebooku (puvodne applem deklarovano jako vlastnost), jedine co zustava jako problem (osobni nazor) je vaha bohuzel je to furt dost tezke na prenaseni.

Do prodeje by se mela dostat zhruba do tejdne, nejspis uz zitra ale dostupna moc nebude.
Fandové už stojí ve frontě před storama :)

MasoxCZ

« Odpověď #20 kdy: 02. 04. 2018, 10:55:28 »

Tak proč do toho montujete nějakou blbou osobní váhu? To je přece spotřebič akorát ke vzteku a každýho akorát vytočí. Jedinej, kdo ji pokud vím používá, je Halina, a to ještě jen když si kvůli nosnosti podprdy kontroluje správnou volbu materiálu výztuží (konstrukční vs. pancéřová ocel).
Já bych třeba daleko líp využil integrovanou míchačku na beton nebo aspoň kombajn na pokládku zámkový dlažby, ale to jste samozřejmě oboje zrušili, přestože to chtěl úplně každej. Jenomže to by asi bylo málo jupí a blbě by se vám s tím prsilo v kavárně před pipkama.
Tak aspoň ten příští iPad s motorovkou pusťte ven, třeba i jen jako limitovanou edici. To přece taky využije úplně každej, ne jako zlatý hodinky s čokoládovým vodotryskem a klíčem na kyslíkový bomby.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 02. 04. 2018, 11:09:24 »
Tak proč do toho montujete nějakou blbou osobní váhu? To je přece spotřebič akorát ke vzteku a každýho akorát vytočí.

Me nevytoci, hec. :-)

milujiApple

« Odpověď #22 kdy: 02. 04. 2018, 12:05:49 »
Tak proč do toho montujete nějakou blbou osobní váhu? To je přece spotřebič akorát ke vzteku a každýho akorát vytočí.

Me nevytoci, hec. :-)
Hec? kolik je ti deset?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 02. 04. 2018, 12:34:59 »
Hec? kolik je ti deset?

Dalsi bagoun?

Jester

« Odpověď #24 kdy: 03. 04. 2018, 00:04:39 »
Hec? kolik je ti deset?
Dalsi bagoun?
milujiApple je semestralka

Davidk

« Odpověď #25 kdy: 03. 04. 2018, 13:39:43 »

Tak proč do toho montujete nějakou blbou osobní váhu? To je přece spotřebič akorát ke vzteku a každýho akorát vytočí. Jedinej, kdo ji pokud vím používá, je Halina, a to ještě jen když si kvůli nosnosti podprdy kontroluje správnou volbu materiálu výztuží (konstrukční vs. pancéřová ocel).
Já bych třeba daleko líp využil integrovanou míchačku na beton nebo aspoň kombajn na pokládku zámkový dlažby, ale to jste samozřejmě oboje zrušili, přestože to chtěl úplně každej. Jenomže to by asi bylo málo jupí a blbě by se vám s tím prsilo v kavárně před pipkama.
Tak aspoň ten příští iPad s motorovkou pusťte ven, třeba i jen jako limitovanou edici. To přece taky využije úplně každej, ne jako zlatý hodinky s čokoládovým vodotryskem a klíčem na kyslíkový bomby.

Velice rad bych podekoval za tvuj feedback.

Osobne to chapu, naposledy kdyz sem chtel postavit vor na splaveni reky tak sem pro motorovou pilu musel az na chalupu. Bohuzel ne vse muze byt implementovano. Vedeni nam (i vam) moc nenasloucha a jede si svoji vizi (vahu pouziva Tim Cook kvuli strachu z rakoviny, kombajn na pokladku dlazby byl zrusen pote co Jonathan Ive dostavel svuj novy dum).

Jedine co mohu doporucit je feedback na adrese https://www.apple.com/feedback/ pokud se nas potka dost muzeme tyto rozhodnuti zmenit.

Honza

« Odpověď #26 kdy: 03. 04. 2018, 14:53:54 »
Generátor entropie holt něco spapká...

macík

« Odpověď #27 kdy: 04. 04. 2018, 14:05:22 »
- ser už na ten Mac, nájdi si babu, ja si hľadám tiež.......
a už ses vys*al? bacha na pořadí kroků, aby nedošlo k nehodě.

Třeba ten týpek z CZC nevěděl, zda je tam SSD nebo nebo ukládá data do cloudu(při vyfukování uniká hmotnost)

Nemohu prozradit seriové číslo, co kdyby po mě šli.je jedno o jakou jde myš. dělá to se všema. spíš myslím, že problém není myši, ale díky monitoru.

Kdyby mi to sbíralo data, tak bych měl už plný disk. Nebo bych to poznal na trafficku.
Ale ta samá myš nepřede ve Windows nebo na jiném HW. Jako že by "OSX" byl tak na úrovni, že by přes USB naučil myši roztočit motory?

hovada na straně 2

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 04. 04. 2018, 14:15:40 »
Ale ta samá myš nepřede ve Windows nebo na jiném HW.

Vzdyt to je normalni, predou prece kocky, mysi pisti.

MasoxCZ

« Odpověď #29 kdy: 04. 04. 2018, 19:28:20 »
Ale ta samá myš nepřede ve Windows nebo na jiném HW.

Vzdyt to je normalni, predou prece kocky, mysi pisti.

Tam bude zakopaný mrtvý štěňátko! Kočka totiž při předení spotřebovává energii generovanou ze sežrané myši, zatímco kolovrátek předením pohlcuje kinetickou energii pohonu, ať jde o elektromotor nebo nohu externí přadleny.
Příčina je v použití pohonu nekorespondujícího s major verzí vykresleného kurzoru objektu systémového ukazovátka!