Zajímalo by mě, zda novější procesory (mimo těch, co to mají opravné, což pokud se nepletu jsou Keby Laky) jsou víc náchylné na chyby Spectre a Meltdown. Přikládám obrázek, kde jsou vidět zlepšení architektury, aby měly procesory vyšší výkon, vždy se slibuje zrychlení o 5-10%. (Samozřejmě trochu ke zrychlení přispějí nové instrukce ; naopak nepočítám vliv počtu jader a údajné navyšování frekvence, v roce 2013 jsme 4GHz už v noteboocích také měli). Je vidět, že se tam zvyšují různá čísla, která podle mě souvisí s frontou instrukcí a množstvím spekulace....
Tak mě zajímá, jestli čím více je novější architektura , zda jsou CPU v nějakém ohledu více náchylnější na dané chyby Spectre a meltdown (například procento chybovosti nebo rychlost vytěžování pamětí, viděl jsem nějaké demo, jak je v jednom shellu skript ,který ukazuje měnící se "zjevující" se obrázek, který byl dolován z jiného nepřístupného procesu).
Jak by dopadlo srovnání např s Pentium 3, vždyť ta chyba je prý 15 let stará přinejmenším.