Macbook pro studenta

Viktor G.

Re:Macbook pro studenta
« Odpověď #30 kdy: 28. 03. 2018, 09:33:04 »
Už ho mám :-)
MBP 2015 13" i5 16GB RAM, 256GB SSD. Baterka 220 cyklů. Bez škrábance pouze to chtělo trochu vyleštit displej a je jako nový. Včera večer jsem volal na jeden inzerát a nakonec prodávající bydlel nedaleko mne, tak jsem tam rovnou zajel a dohodli jsme se na 30KKč. Důvod prodeje - koupil desktopový iMac Pro a to je už jiný kanón jak sem na to koukal...
Ještě mi k tomu zdarma přihodil DP->VGA, USB->Ethernet redukce, TB->TB kabel, neoprénový obal a Apple myšku.

Díky za rady, nelituji že jsem vybral rychlejší Macbook. Všechno frčí jak má, dokonce i práce s videem v iMovie je vcelku svižná. Teď si už jenom zvyknout na macOS a pár nových klávesových zkratek :-)

ilovelinux

« Odpověď #31 kdy: 28. 03. 2018, 12:51:56 »
Ta cena se mi zda prilis, za 20 dobrej kup, 25 bych jeste dal (dan za znacku). Za 30k se da koupit uz "novej" (nemyslim tim 2017 verzi). A to nejsem student a muzu si jej z fleku dovolit.

Ale gratuluji k prvnimu MACu, at jsi spokojeny.

Popravde o nem uvazuji do budoucna take. Budu to muset nekdy zkonzultovat s Hrdobcem pod komiksem. I kdyz miluju linux, svobodu, prirodu a tu volnost co nabidzi open source. Po dlouhych letech jsem single i kdyz jsem vzdy na linuxu rozjel vse potrebne  ::).
Uvidime jak se to vyvrbi  ;)

macík

« Odpověď #32 kdy: 28. 03. 2018, 14:46:28 »
gratuluji k "nákupu" dát 30 táců za něco s Jádrákem je pro mě nepochopitelné (macbook air ani nepříchází v úvahu, to je starý krám pro chudé). I kdyby to byl 15 model, tak bych víc než 25 nedal.

eth redukce se dá za 100kč,, dp redukce za 150

jen tu ram zavidim, mam 8gb a leda muzu letovat bga

Jester

« Odpověď #33 kdy: 28. 03. 2018, 15:22:50 »
gratuluji k "nákupu" dát 30 táců za něco s Jádrákem je pro mě nepochopitelné (macbook air ani nepříchází v úvahu, to je starý krám pro chudé). I kdyby to byl 15 model, tak bych víc než 25 nedal.

eth redukce se dá za 100kč,, dp redukce za 150

jen tu ram zavidim, mam 8gb a leda muzu letovat bga
8 gigabitů je dnes fakt dost málo.

Frank

« Odpověď #34 kdy: 28. 03. 2018, 15:32:03 »
Dyt se to neda rozumne spravovat! Ty korporaty bych chtel teda videt....

https://www.computerworld.com/article/3131906/apple-mac/ibm-says-macs-are-even-cheaper-to-run-than-it-thought.html

Just 5 percent of IBM’s Mac users needed to call the help desk; In contrast, an astonishing 40 percent of PC staff request tech support help. At IBM last year just 25 staff supported 30,000 Macs.

Ano a proto IBM od Maců potichu ustupuje a primárně zůstává na RHELu a Windows. Přechod IBM na Macy byla PR akce. Apple potřeboval nějaký příklad velké korporace, která používá Macy, tak dali IBM ceny, které žádná jiná firma nedostane. IBM zase rozjíždělo spolupráci s Applem ohledně byznys aplikací, tak se jim to hodilo. Udělalo se kolem toho velké PR, CEO se poplácali po ramenou, ve skutečnosti se to moc neosvědčilo a potichu se od toho ustupuje.
U nás ve firmě máme podobný setup. Lidi si můžou vybrat mezi Windows, macOS a RHELem. macOS vycházel levněji, dokud to bylo pouze self-support, ale jak rostl počet zaměstnanců s macbooky, bylo už neudržitelné, aby si to spravovali sami. Když se pak zjistilo, kolik stojí podpora veškerého softwaru, který je zahrnutý v licenci enterprise Windows nebo subkripci RHEL a který potřebujeme, byla to najednou nejdražší varianta. A když se k tomu přidá hromadná podniková správa, která je horší nejen vůči Windows, ale i vůči RHELu, tak se to opravdu neukázalo jako šťastná volba.

Viktor G.

« Odpověď #35 kdy: 28. 03. 2018, 15:59:50 »

Mám originál účtenku, stálo to přes 48KKč a záruka je do srpna 2018 takže nemá ani dva roky a slušný stav. Možná by se to dalo sehnat levněji ale už i tak to bylo pod cenu běžných inzerátů takže jsem to moc neřešil. Pořád mě to vyšlo o dost levněji než fungl nový MBP 2017. Takže za zbylé penízky hodlám ještě dokoupit k tomu 4K monitor a velkou externí klávesnici.

Kabanos

« Odpověď #36 kdy: 28. 03. 2018, 16:15:01 »
Ano a proto IBM od Maců potichu ustupuje a primárně zůstává na RHELu a Windows.
...
A když se k tomu přidá hromadná podniková správa, která je horší nejen vůči Windows, ale i vůči RHELu, tak se to opravdu neukázalo jako šťastná volba.

Tak určitě. Nevím kde žiješ ty ale v Praze korporáty s windowsy a linuxy mají prázdné kanceláře, červená čísla a ženské na HR mají zarudlé oči a rvou si vlasy proč nikoho nedokážou najmout. Naproti tomu korporáty kde zaměstnance hned obsypou jablíčkama všech tvarů a velikostí mají plno, spokojené pracanty i klienty a šéfové se nahánějí ve Veyronech.

Frank

« Odpověď #37 kdy: 28. 03. 2018, 17:26:25 »
Ano a proto IBM od Maců potichu ustupuje a primárně zůstává na RHELu a Windows.
...
A když se k tomu přidá hromadná podniková správa, která je horší nejen vůči Windows, ale i vůči RHELu, tak se to opravdu neukázalo jako šťastná volba.

Tak určitě. Nevím kde žiješ ty ale v Praze korporáty s windowsy a linuxy mají prázdné kanceláře, červená čísla a ženské na HR mají zarudlé oči a rvou si vlasy proč nikoho nedokážou najmout. Naproti tomu korporáty kde zaměstnance hned obsypou jablíčkama všech tvarů a velikostí mají plno, spokojené pracanty i klienty a šéfové se nahánějí ve Veyronech.

No jo, v Praze je s jablíčkem hej  :)