Ralink RT61 a Damn Small Linux

jano

Ralink RT61 a Damn Small Linux
« kdy: 22. 02. 2011, 18:16:02 »
Zdravim, potreboval by som poradiť s inštaláciou wifii karty Ralink rt2561/rt61 do damn small linuxu. Mám starý počítač a DSL šlape najsvižnejšie. Mám spomínanú wifi kartu. Skúšal som aj ovládače od Ralinku, ktoré nie sú veľmi uznávané, aj od rt2x00.serialmonkey.com. Prvý nejde ani skompilovať, druhý skompilujem bez problémov, aj sa nový modul dá zaviesť, akurát že nejde :(. Po troch dňoch bádania sa vzdávam. Problém, prečo to nejde, je, že .bin súbory, ktoré sú medzi zdrojákmi majú byť v určitom adresári. V Makefile je konštanta FIRM_DIR := /lib/firmware a tam sa aj tie .bin súbory skopírujú pomocou make install, ale po zavedení modulu sa v dmesg objaví

Kód: [Vybrat]
rt61: Could not load firmware! (is firmware file installed?)
V README sa píše, že tieto cesty sa môžu líšiť na rôznych systémoch, ale skúšal som ich skopírovať do každej cesty v Makefile, ale s rovnakým výsledkom.
A preto sa vás pýtam: nerozbehali ste to niekto? Za každý hint budem vďačný.

Ono tých nezrovlaností v inštalácii je viac, možno menej podstatných, napíšem ich sem, ak bude záujem.
« Poslední změna: 22. 02. 2011, 20:48:51 od Petr Krčmář »

trubicoid2

Re: Ralink RT61 a Damn Small Linux
« Odpověď #1 kdy: 23. 02. 2011, 16:26:04 »
no ja to mam v /etc/Wireless/RT2860STA/RT2860STA.dat

jano

« Odpověď #2 kdy: 28. 02. 2011, 18:36:50 »
zdravim, vdaka za odpoved.

problem je ten, ze subor rt61sta.dat sa pri kompilacii vytvori iba v pripade zdrojakov od firmy ralink, ktorych ovladac ide skompilovat s warningami ale nejde zaviest. zaroven medzi zdrojakmi su subory rt2561.bin, rt2561s.bin a rt2661.bin, ktore som skopiroval do /etc/Wireless/RT61STA/. bez efektu.

zdrojaky od rt2xx subor rt61sta.dat nevytvoria, ale tiez obsahuju spominane .bin subory, ktore make install automaticky skopiruje do /etc/Wireless/RT61STA/. O .dat subore sa v pripade tychto zdrojakov nic nepise. Kazdopadne pouzitie modulu insmod rt61.o modul zavedie ale dmesg stale pise
Kód: [Vybrat]
rt61: Could not load firmware! (is firmware file installed?)netreba kompilaciu pustit s nejakymi tajnymi prepinacmi, ktore by vytvorili .dat subor?
aky je rozdiel medzi .dat a .bin? ktore z toho je firmware?
ps: skusal som strace, bohuzial mi velmi nepomohol.

vdaka za radu.

trubicoid2

« Odpověď #3 kdy: 28. 02. 2011, 18:48:31 »
aha, samozrejme kecam, to v /etc/ je konfigurace, fw je tady: /lib64/firmware/rt2561.bin a stahout muzes tady dole: http://web.ralinktech.com/ralink/Home/Support/Linux.html