flex --> neber tiskarnu s bowdenem
nie je pravda, ja som prestaval clona i3 s extruderom na osi , na extruder na rame a bowden do hot end a tlacim flex v pohode.
co je treba dobre osefovat je samotny extruder , aby flex struna nemala kam utiect , co predtym aj ked bol extruder nad hotendom sa mi dialo. samozrejme bowden nesmie byt siroky ako okapova rura :-)
dalej tlacit flex treba pomaly a potom je to v pohode. ;-)
--
podla mna na co sa zameraj, ked tu tlaciaren chces provozovat v domacom prostredi, je hlucnost.
vysli krokove drivery TCM2130 - co su super tiche , ale implementovat ich starsie dosky nie je easy , chce to pajanie a vyvadzanie kontaktov bokom.
tym chcem povedat, ze nechces platit znovu nejakych 30-50 dolarov za novu dosku po case, tak si pozri taku skladacku ktora ma uz obstojnejsiu dosku ,alebo idealne s tymi drivermi TCM2100 ci 2130. daj si do googlu pochopis.
--
plus ram, mam z al profilov , take tie hviezdy ci co to je a je to super, pretoze mozem na ram povesit hocico , len si vytlacim uchyt, pride mi to lepsie riesenie ako laserom vyrezane akrylatove dosky, co vyzeraju super , ale ako funkcny ram posluzia malo.