Klient-server organizér a poznámkový blok

heretik

Klient-server organizér a poznámkový blok
« kdy: 25. 02. 2018, 21:44:11 »
Poprosil by som Vás poradiť nejakú alternatívu k One Note, Trello, alebo Evernote. Ale chcel by som aby sa dáta ukladali na mojom serveri.

Ideálne by bolo keby to malo aj webovú verziu aj klientskú aplikáciu pre android, linux prípadne windows.

Mám k dispzícii linuxový, aj windowsový server a lubovolnú databázu (MySQL, SQL Server) takže mi je jedno na čom to bude bežať hlavne aby všetky dáta ostali u mňa vo firme.

Može to byť open source, freeware, alebo aj closed source. Na otvorenosti / uzavretosti mi až tak nezáleží, ani na cene (ak bude primeraná).
« Poslední změna: 26. 02. 2018, 09:26:08 od Petr Krčmář »

Franta <xkucf03/>

Re:client / server organizér / poznámkový blok
« Odpověď #1 kdy: 25. 02. 2018, 22:24:29 »
Povívej se na: Alternatives to Evernote.

Osobně si píšu poznámky do Mercurialu*, takže nic z těch nástrojů doporučit nemůžu, ale znám lidi, kteří používají Zim a CherryTree.

*) není to pro každého, ale mně to vyhovuje – mám všechny poznámky verzované, vím, co jsem kdy napsal, mám k tomu i komentáře, proč jsem to tak napsal, jdou tam ukládat i skripty a programy, které tam jsou jako normální soubory (takže jdou kompilovat/spouštět, aniž bych je musel předem z poznámkovacího nástroje nejdřív vykopírovat), můžu to editovat v libovolném editoru, prohledávat se to dá standardními nástroji (find, grep, vyhledávání v KDE, JEdit, případně nějaké desktopové indexování)

BTW: nedávno tu byla zprávička o editoru Formiko – v levé části píšeš zdroják v MarkDownu a v pravé se ti zobrazuje náhled. Něco takového bych do svého systému jednou chtěl zapracovat. Nebo ještě lépe nějaký WYSIWYM editor, abych nemusel psát ten zdroják.

Taky doporučuji Bystroušákův zápisek Zrcadla - proč používat osobní wiki a následnou diskusi, kde se tohle téma řešilo.

Kit

Re:client / server organizér / poznámkový blok
« Odpověď #2 kdy: 26. 02. 2018, 01:05:57 »
Z uzavřených řešení třeba Confluence.