DNSSEC problém - validace domén z nameserverů nic.cz

devlin

Zdravím,
chtěl bych Vás tu požádat o radu. Mám rekurzivní DNS server na Windows Server 2016 se zapnutou validací DNSSEC a mám problém s tím, že se mi nechtějí překládat domény z nameserverů nic.cz... Je to zvláštní, ale zatím jsem nenarazil na doménu s nastaveným DNSSEC, která by se mi nechtěla přeložit a měla autoritativní servery jiné než některé ze sady nameserverů nic.cz (a.ns.nic.cz, b.ns.nic.cz, d.ns.nic.cz..). Spíše takhle... Domény se přeloží, ale proces trvá několik minut. Při zadání dotazu mi dig napíše SERVFAIL, v cache resolveru vidím některé záznamy, ale ne všechny. Po několika minutách se záznamy objeví všechny a překlad začne fungovat. Nevíte, kde by mohl být problém? Předem děkuji za jakékoliv tipy!

devlin

Re:DNSSEC problém - validace domén z nameserverů nic.cz
« Odpověď #1 kdy: 31. 01. 2018, 11:38:51 »
Ještě oprava... Ne všechny domény z nameserverů nic.cz nejdou hned přeložit. Probém se vyskytuje náhodně. Jednou se jedna doména přeloží napoprvé a u druhé překlad neproběhne, jindy je to naopak... Překlad testuji asi na osmi doménách.

Re:DNSSEC problém - validace domén z nameserverů nic.cz
« Odpověď #2 kdy: 31. 01. 2018, 14:48:42 »
Tak se omlouvám, problém se netýká pouze nameserverů nic.cz.. Jen u těchto domén jsem na to narážel nejčastěji. Nyní se problém projevil i jinde...