Jak v uBlock na každém webu povolit *.cloudfront.net (obrázky) ?

ublock mandatory

Zdravím ,používám ublock, abych se nezbláznil nebo nenakazil nebo nepřišel na mizinu kvůli datům při prohlížení webu. Ale potřeboval bych poradit, jak globálně na všech doménách povolit obrázky z *. cloudfront.net ,aniž bych při každé návštěvě webu nemusel povolovat subdoménu ksdlnfkldnfg.cloudgront.net atd.

Potíž je v tom, že defaultně pomocí dynamického filtrování blokuji cokoli 3rd party ,3rd-scripts, 3rd-frames, protože situace zamoření webu je neúnosná, Nestačí blacklistovat, protože otrávených domén je  nekonečně.  Jenže na cloudfront.net se mohou nacházet kromě obrázku, který bych povolil odsud globálně bez rizikia většího, se zde mohou nacházet i užitečné scripty nutné pro běh stránky (jquery, logika), tak i reklamní a šmírovací svinstvo.

K problému: Jak v této konstalaci povolit ,aby při libovolné navštívené stránce při zachování 3p-block   povolit subdomény ***.cloudfront.net? Potíž je, že dynamické filtrování funguje podle tabulky tak, že neumožní povolit určitý typ na cloudfront.net, ale jen umožní povolit cloudfront.net jako celek.

Kód: [Vybrat]
Výpis webu ifixit.com:
ifixit.com
d1luk0418egahw.cloudfront.net
d1ulmmr4d4i8j4.cloudfront.net
d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net
da2lh5cs8ikqj.cloudfront.net
dozuki.com
fonts.googleapis.com

Platné pravidlo ublocku (snad nemusím vysvětlovat rozdíl mezi allow a noop)
syntaxe sloupců: kontext(web) cíl typ akce
* cloudfrount.net * noop – tím povolím cokoliv z *.cloudfront.net na jakékoli stránce, protože jinak vše blokuje pravidlo * * 3p block
 Neplatné pravidlo
* cloudfrount.net image noop
* cloudfrount.net * block
Jak tedy mám docílit, aby byl zbytek druhů (když už jsem povolil druh *) z cloudfront.net defaultně nepovolen? Napadá mě statický filtr ||cloudfront.net$script ,ale to mi zkomplikuje pak přidávání vyjímek, neboť pak budu zaplevelovat seznam statických filtrů vyjímkami
Jak tohle řešíte? Jde o to, že je to cdn, na které se mohou nacházet dobré i špatné skripty. Umatrix by tohle řešil geniálně jednoduše, prostě v mřížce bych dal řádek cloudfront.net  a sloupec image, kontext na všech webech a allow – bohužel umatrix nemá statické filrování (klasické adblock filtry) a nějak se mi nechce pouštět do dalšího rozšíření na blokování
« Poslední změna: 15. 01. 2018, 21:22:28 od Petr Krčmář »

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
Re:jak v uBlock na každém webu povolit *.cloudfront.net (obrázky) ?
« Odpověď #1 kdy: 14. 01. 2018, 15:04:19 »
nejspis pod volbou MyRules

lepsi precist dokumentaci

https://github.com/gorhill/uBlock/wiki/Dynamic-filtering:-rule-syntax

nejspis neco jako

*     *.cloudfront.net    image      allow

aaa

« Odpověď #2 kdy: 14. 01. 2018, 15:35:34 »
zkus uMatrix od stejnýho autora, nemůžu si kombinaci uBlock a uMatrix vynachválit  8)

ublock mandatory

« Odpověď #3 kdy: 14. 01. 2018, 19:29:28 »
*     cloudfront.net    image      allow
Však tahle kombinace není dovolená, dyť je to přímo napsané a vysvětlené.

> aaa>
 ano to bude asi jediné východisko. Jak to ale používat, abych neměl duplicity ve filtrech? Statické filtrování pochopitelné ublock. Ale jak máš nastaveno dynamické filtrování v něm? Uplně vypnuté (aani nezaškrntuto advanced mode v preferences), vše povoleno nebo nějakou minimální sadu pravidel? Má umatrix stejně kvalitní Logger? Jde mi o to, jestli umatrix není "upozaděn"

všim jsem si nekolika bugů v zápisu fitrů ublock, protože při Uložení nevezme některá pravidla:
typ beacon dělá že neexistuje
správně je typ stylesheet místo css a sub_frame místo subdocument/frame a xmlhttprequest místo xhr
občas ignoruje když je destination BEZ http:// ... podivný bug.