xrandr --panning ve WIN?

xrandr --panning ve WIN?
« kdy: 03. 01. 2018, 14:01:16 »
Používám v  linuxu již léta příkaz

xrandr --output eDP-1 --panning 3840x0

To mi umožňuje vidět na obrazovce notebooku i to co promítám dataprojektorem na plochu, ke které jsem otočen zády.

Mám totiž FullHD monitor notebooku a vravo od toho FullHD dataprojektor. Ten panning způsobí to, že když jdu s kurzorem mimo plochu do prava, obraz se začne na notebooku plynule přesouvat na to co promítám na plátně a já se tak nemusím otáčet na plátno.

Dotaz:

Lze téhož nějakým způsobem docílit i pod OS Windows?
To jest dvě nezávislé plochy (ne klonování) a na zařízení jedna možnost přecházet na obraz zařízení dva.

Důvod:
Po letech bych rád zkusil Windows a bez tohoto to nepřipadá v úvahu.

Dík.

Re: xrandr --panning ve WIN?
« Odpověď #1 kdy: 04. 01. 2018, 11:50:40 »
Takže nikdo nic? To nikdo nepoužívá na prezentace Windows?

Re: xrandr --panning ve WIN?
« Odpověď #2 kdy: 04. 01. 2018, 13:37:44 »
Používám v  linuxu již léta příkaz

xrandr --output eDP-1 --panning 3840x0

To mi umožňuje vidět na obrazovce notebooku i to co promítám dataprojektorem na plochu, ke které jsem otočen zády.

Mám totiž FullHD monitor notebooku a vravo od toho FullHD dataprojektor. Ten panning způsobí to, že když jdu s kurzorem mimo plochu do prava, obraz se začne na notebooku plynule přesouvat na to co promítám na plátně a já se tak nemusím otáčet na plátno.
To je skvělý nápad! Už dlouho přemýšlím nad tím, jak dělat u prezentace s prezentátorským náhledem (použivám pdfpc) třeba praktické ukázky v terminálu nebo ve webovém prohlížeči. Hledal jsem způsob, jak bych na úrovni X serveru naklonoval nějaké okno dvakrát, ale tohle je mnohem elegantnější.

Na danou otázku ovšem odpověď neznám, ale pochybuju, že něco takového Windows umí.