Nechci poštovní server ani ho potřebuji, stačí mi jen sem tam odeslat informační email o zálohách na svůj email.
Nějaký jiný, primitivní tip?
To jo, ale kdysi stačilo spustit dpkg-reconfigure exim4-config, vyplnit 3 položky a pošta okamžitě fungovala. Instalovat a konfigurovat postfix 3 dny se mi fakt nechce, jelikož 90% návodů už stejně nefunguje... Nějaký jiný, primitivní tip?
Osobně doporučuji postfix, už během instalační konfigurace můžete zadat smarthosta, na kterého se bude pošta předávat.
Citace: MM 18. 12. 2017, 18:02:21Nechci poštovní server ani ho potřebuji, stačí mi jen sem tam odeslat informační email o zálohách na svůj email.To ovšem bez základního poštovního serveru nejde
Primitivnější tip, než odkliknout 4 dialogy a vyplnit jméno smarthosta fakt neumím .
Citace: Miroslav Šilhavý 18. 12. 2017, 21:15:52Primitivnější tip, než odkliknout 4 dialogy a vyplnit jméno smarthosta fakt neumím .hele ty samozvanej inteligente, z principu primitivnejsi je prave ten mnou zminovanej SSMTP, kterej je v podstate jen smtp sender pres nastavenej 3rd email&smtpserver, takze at jiz nastrojem mail, nebo cimkoliv v sytemu co pocita ze bezi nejakey mail(pro send)server se to pres to odesle, pritom to nezere zadne prostredky protoze nebezi zadna sluzba...
Citace: MM 18. 12. 2017, 18:20:50To jo, ale kdysi stačilo spustit dpkg-reconfigure exim4-config, vyplnit 3 položky a pošta okamžitě fungovala. Instalovat a konfigurovat postfix 3 dny se mi fakt nechce, jelikož 90% návodů už stejně nefunguje... Nějaký jiný, primitivní tip?Jaké návody? Při instalaci postfixu zvolíte, že chcete konfiguraci se smarthostem, zadáte FQDN smarthosta a máte hotovo.Nebo si klidně nastavte exim4, to je fakt jedno.Primitivnější tip, než odkliknout 4 dialogy a vyplnit jméno smarthosta fakt neumím .