Kde hledat zajímavou práci?

lopata42

Re:Kde hledat zajímavou práci?
« Odpověď #60 kdy: 31. 10. 2017, 09:27:52 »

V Praze ?

Popis pozice a Požadavky:
- Zkušenost na pozici Scrum Master minimálně 2 roky.
- Implementace a nastavení procesu vývoje podle metodiky Scrum
- Organizace a zajišťování správného provádění Scrum metodiky.
- Vzdělávání a koučování Scrum týmu.
- Podpora spolupráce a komunikace v rámci svěřeného projektu.
- Zlepšení stávajících postupů, procesů a systémů s ohledem na potřeby obchodu a úsporu finančních nákladů.

Na tuto pozici v závislosti na zkušenostech nabízíme až 150 000 CZK /měsíčně, tj. 7 500 CZK/MD.

grg

« Odpověď #61 kdy: 31. 10. 2017, 10:22:06 »
Yuhů na svojej stránke o práci uvádza nasledovné, a je to z polovice aj odpoveďou na pôvodnú otázku:

Citace
Jak sehnat zajímavou práci

Zaměstnavatelé shánějí lidi na práci jenom ze dvou důvodů:
1.buďto tu práci málokdo chce dělat
2.nebo ji málokdo umí dělat

Nekvalifikovaná práce (bod 1) je tedy nezajímavá a nezábavná (a tak ji nikdo nechce dělat), zatímco zábavná může být pouze taková práce, kterou málokdo umí. Z toho plyne, že jediný způsob, jak mít zajímavou práci, je získat vyšší kvalifikaci.
.

Len dodám, že k tomu bodu 1 viacmenej patrí aj udržovanie legacy špagetových aplikácií, a preto sa za to dá dostať zaujímavý plat...

pepazesklepa

« Odpověď #62 kdy: 31. 10. 2017, 10:33:58 »

V Praze ?

- Implementace a nastavení procesu vývoje podle metodiky Scrum
- Organizace a zajišťování správného provádění Scrum metodiky.
- Vzdělávání a koučování Scrum týmu.
- Podpora spolupráce a komunikace v rámci svěřeného projektu.
- Zlepšení stávajících postupů, procesů a systémů s ohledem na potřeby obchodu a úsporu finančních nákladů.

Na tuto pozici v závislosti na zkušenostech nabízíme až 150 000 CZK /měsíčně, tj. 7 500 CZK/MD.

AHA a to staci naucit takovy to STANDUP PRASATA KURATA  SPRINT a mate za to v Praze 150 ? TWLe..

student

« Odpověď #63 kdy: 31. 10. 2017, 10:34:37 »

V Praze ?

Scrum master je absolutně zbytečná pozice a její zajímavost je nulová. Dělají to lidi, kteří neumí vývíjet a ani se nedostali do managementu. Je mi záhadou, kdo to ještě dnes může mít ve firmě.

Takže je to švarc? To je super, ještě něco zajímavého o té firmě chci vědět :D

Kit

« Odpověď #64 kdy: 31. 10. 2017, 10:51:28 »
Scrum master je absolutně zbytečná pozice a její zajímavost je nulová. Dělají to lidi, kteří neumí vývíjet a ani se nedostali do managementu. Je mi záhadou, kdo to ještě dnes může mít ve firmě.

Pokud mnozí scrum masteři jsou zbyteční, tak to vůbec neznamená, že by scrum masteři obecně byli zbyteční.

student

« Odpověď #65 kdy: 31. 10. 2017, 11:07:43 »

Pokud mnozí scrum masteři jsou zbyteční, tak to vůbec neznamená, že by scrum masteři obecně byli zbyteční.

Obecně Scrum a Scrum masteři jsou píčovina. Agilní vývoj je normální vývoj, který se dělá skoro všude a nepotřebuješ na to nesmysly typu Scrum. Se mě po 15 letech praxe ptají, jestli jako vyvíjím agilně a něco mi říká Scrum. Já tak vyvíjel ještě v dobách, kdy oni ani neznali počítač :D

Kit

« Odpověď #66 kdy: 31. 10. 2017, 11:19:31 »
Obecně Scrum a Scrum masteři jsou píčovina. Agilní vývoj je normální vývoj, který se dělá skoro všude a nepotřebuješ na to nesmysly typu Scrum. Se mě po 15 letech praxe ptají, jestli jako vyvíjím agilně a něco mi říká Scrum. Já tak vyvíjel ještě v dobách, kdy oni ani neznali počítač :D

Scrum master je stejně zbytečný jako trenér fotbalového týmu nebo jako učitel ve škole. Vždyť se to všichni mohou naučit sami!

student

« Odpověď #67 kdy: 31. 10. 2017, 11:31:45 »

Scrum master je stejně zbytečný jako trenér fotbalového týmu nebo jako učitel ve škole. Vždyť se to všichni mohou naučit sami!

OMG, co čekat od "vývojáře", který dělá PHP, co? :D Na co tam máš architekta? Na co je tam team lead? Na co je tam projekťák? Ty nejsi škola, ale SW tým a nějaké zbytečné příživníky (masteři) nepotřebuješ.

Hlavně co by asi master mohl vědět o vývoji? Pokud je to skvělý vývojář, tak se tím bude živit.

Kit

« Odpověď #68 kdy: 31. 10. 2017, 11:43:57 »
Na co tam máš architekta? Na co je tam team lead? Na co je tam projekťák? Ty nejsi škola, ale SW tým a nějaké zbytečné příživníky (masteři) nepotřebuješ.

Hlavně co by asi master mohl vědět o vývoji? Pokud je to skvělý vývojář, tak se tím bude živit.

Architekt se stará o strukturu aplikace, team leader se stará o zázemí týmu, projekťák o kontakt se zákazníky. Scrum master se stará o to, aby práce byla pro tým zábavou, aby jeho členové mezi sebou správně komunikovali.

Nemohu za to, že jsi dosud poznal jen špatné scrum mastery.

student

« Odpověď #69 kdy: 31. 10. 2017, 12:02:33 »
Jasně a ještě happiness manager. Bez něj bys nic nevyvinuli :D Prostě dneska ani firmy neumí vyvíjet a radši koupí pár lidí navíc. Jejich problém. Ale 150 na švarc je docela dobrý, akorát to potvrzuje dnešní dementní dobu.

qwertz

« Odpověď #70 kdy: 27. 11. 2017, 19:19:02 »
Zajímavá práce už dneska nejspíš nebude IT a to hned z několika důvodů:
- spousta prapodivných individuí s poruchou osobnosti, nulovou sociální inteligencí, podivným smyslem pro humor. Nic s kým byste chtěli jít na pivo.
- všudypřítomný dementní openspace v hypermoderních budovách s umělým vzduchem i světlem
- téměř každý job je outsourcing něčeho pro někoho jiného (trvalá nespokojenost na obou stranách), nejčastěji pro zákazníka ze západu, pro kterého jste jen o něco dražší a šikovnější indie
- tahle práce je o hubu - tj. o zdraví

mikrom

« Odpověď #71 kdy: 27. 11. 2017, 23:29:54 »
"Kde hledat zajímavou práci?"
skusim to po cesky: IMHO zaujimava prace je prace, kde nejsi jenom nejaky bezejmenny blic kodu.  :D

.

« Odpověď #72 kdy: 27. 11. 2017, 23:32:26 »
Ne všichni lidé v IT jsou dementi jako student, ne všechna zajímavá práce je v korporacích a ne vždy je nutné pracovat v open space.

Jinak 500e/MD je na horní hranici práce v česku. A taky je s tím spojeno mnoho věcí, které řadoví programátoři zpravidla netuší. Splatnost 180 dní není nic neobvyklého, platba za poskytnuté místo (i když ho nepoužíváte), platba za každou fakturaci (využívání jejich elektronického systému), požadavek na slevy v případě dlouhodobějšího kontraktu. To jsou pravidla v top korporacích (telco, banking), přes které nejede vlak. Výjimkou někdy mohou být krátkodobé štěky, to pak ale místo práce strávíte polovinu času sháněním zakázek. Takže ve výsledku se vám těch 500E docela scvrkne. Navíc teď jak posiluje kurz, vám to nikdo nezkompenzuje. A pro mnoho (i zahraničních) korporací je strop spíš 400E.