Statická IP v práci a dynamická IP doma

jpu

Statická IP v práci a dynamická IP doma
« kdy: 08. 09. 2017, 10:49:31 »
Vedel by mi niekto poradit, ako vo windows nastavit, ked sa v praci pripojim cez LAN, aby sa vyuzivala staticka IP, ktoru vyuzivam na pristup vo firme, a ked sa pripojim doma cez LAN, aby to slo dynamicky? Nakolko mam teraz nastaveny staticku IP adresu, tak doma mi cez LAN nejde internet.
Dakujem
« Poslední změna: 08. 09. 2017, 11:10:08 od Petr Krčmář »

j

Re:Staticka IP v praci a dynamicka IP doma
« Odpověď #1 kdy: 08. 09. 2017, 10:53:06 »
Rika se tomu dhcp ... a da s v tom navazat IPcko na MAC ... a musi ti to udelat admin (v ty praci). Technicky to de jeste udelat i tak, ze pokud v ty praci dhcpko neni (wtf?) tak si to fixni IP nastavis jako alternativni. Pak si to veme bud z dhcpka (pokud je) nebo pouzije to co mas nastaveny, pokud neni.

jpu

Re:Staticka IP v praci a dynamicka IP doma
« Odpověď #2 kdy: 08. 09. 2017, 11:02:06 »
skusal som to tak, ze v nastaveniach toho daneho adaptera som dal "Ziskat automaticky" a v zalozke "Alternativna konfiguracia", tam som nastavil tu staticku IP, ktoru mam v praci. Neslo to. Pise ze DNS server neodpoveda.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Statická IP v práci a dynamická IP doma
« Odpověď #3 kdy: 08. 09. 2017, 11:27:28 »
Googlujte free nerwork profile manager. Napriklad IPSwitcher: http://www.dotnetniet.com/index_en.html . Kdysi jsem takovou vec mel na XP, jmeno uz si nepamatuju a Google mlci - mozna to uz neexistuje. Ostatne se zda, ze dnes je jich na vyber vice, zatimco tehdy snad jiny nebyl. Viz https://www.raymond.cc/blog/manage-multiple-network-connections-tcpip-manager/ http://www.blogsdna.com/18965/best-network-profile-connection-manager-for-windows-7.htm

Tusim ta vec i sama nadetekovala sit a prepla profil, primejmensim tedy na wifi.

Miroslav Šilhavý

« Odpověď #4 kdy: 08. 09. 2017, 12:43:06 »
Vedel by mi niekto poradit, ako vo windows nastavit, ked sa v praci pripojim cez LAN, aby sa vyuzivala staticka IP, ktoru vyuzivam na pristup vo firme, a ked sa pripojim doma cez LAN, aby to slo dynamicky? Nakolko mam teraz nastaveny staticku IP adresu, tak doma mi cez LAN nejde internet.
Dakujem

Jediné možné řešení je mít i v práci DHCP, byť s rezervací IP (=statická IP). Kombinovat v nastavení sítě DHCP a statické nastavení, pokud já vím, nejde. Statická IP v místní síti je dost nezvyklé řešení, zavání to možná trochu i prasárnou - ale to nechci soudit, neznám konkrétní situaci.

jpu

« Odpověď #5 kdy: 08. 09. 2017, 12:48:46 »
kazdy pocitac v praci ma pridelenu staticku ip adresu. neviem ako sa to ma spravne robit, do sietariny sa az tak nevyznam

Cek

« Odpověď #6 kdy: 08. 09. 2017, 13:33:04 »
kazdy pocitac v praci ma pridelenu staticku ip adresu. neviem ako sa to ma spravne robit, do sietariny sa az tak nevyznam

Problem neni ze ma kaZdy statickou adresu, ale ze ji ma nabusenou natvrdo v nastavenich :-)
V normalni siti se to resi tak, ze se udela DHCP server a na nem rezervace podle MAC adresy, abys mel porad stejnou....pokud je to nutne. Je to mnohem jednodussi na administraci a nehrozej pak takove prasarny.

Dalsi varianta jak to vyresit je doma na domacim routeru si nastavit sit stejne jako je v praci (stejna adresa brany, rozsah IP a maska + DNS server...)

Miroslav Šilhavý

« Odpověď #7 kdy: 08. 09. 2017, 13:42:10 »

Tak dejte požadavek tamnímu adminovi, ten poradí nejlíp. My můžeme leda plácat o tom, jak by se to mělo dělat, ale reálně Vám v této situaci nikdo z nás nepomůže.

MP

« Odpověď #8 kdy: 08. 09. 2017, 13:43:08 »
Dalsi varianta jak to vyresit je doma na domacim routeru si nastavit sit stejne jako je v praci (stejna adresa brany, rozsah IP a maska + DNS server...)

A bude mit problemy s VPN.

Komu patri ntb? Pokud je to firemni, tak zajit do IT at to vyresi, pokud soukromy, tak taky a modlit se, at s tim soukromym neudela paseku v siti.

jpu

« Odpověď #9 kdy: 08. 09. 2017, 13:47:32 »
Problem neni ze ma kaZdy statickou adresu, ale ze ji ma nabusenou natvrdo v nastavenich :-)
V normalni siti se to resi tak, ze se udela DHCP server a na nem rezervace podle MAC adresy, abys mel porad stejnou....pokud je to nutne. Je to mnohem jednodussi na administraci a nehrozej pak takove prasarny.
To dava zmysel a z mojho pohladu je to asi jednoduchsie, ako to rucne vypisovat a pri kazdom preinstalovani pocitaca to tam opat natvrdo napisat.