glue programming in python

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
glue programming in python
« kdy: 24. 07. 2017, 08:07:33 »
nejsem programator ale na https://pypi.python.org/pypi  jsem zjistil ze nyni je temer 113.000 balicku tak mne napadlo jestli by nestacilo umet jen "neco malo"    z pythonu a proste uz jen pouzivat jiz vytvorene ... co bych se musel naucit jako absolutni minimum abych mohl pouzivat jiz vymyslene ?  je to nerealne naucit se jen lepidlo mezi balicky ? nemam ambice neco sam vytvorit co jeste neexistuje ani mne to nebude zivit, spis jen umet pouzit jiz vymyslene ...

Petr

Re:glue programming in python
« Odpověď #1 kdy: 24. 07. 2017, 12:48:05 »
Hele na to je takova dobra stranka: www.google.com - napises tam co chces resit a pomoci toho najdes konkretni Python knihovny, ktere by to mohly umet.  ;)

gll

« Odpověď #2 kdy: 24. 07. 2017, 12:59:40 »
Možná by bylo lepší kdyby jsi se zeptal na konkrétní problém, který chceš řešit. Takhle to vypadá, že chceš jen nastartovat další flame.

dustin

« Odpověď #3 kdy: 24. 07. 2017, 13:10:28 »
K propojení knihoven budeš potřebovat datové struktury, vlákna atd. V pythonu nejsou základní věci žádná věda, navíc máš volně k dispozici rozumná IDE, která ti trochu pomohou (např. PyCharm). Google vrací na prvních pozicích jednoduché ukázky na stackoverflow, pro začátečníka to dostačuje.

Kdybys věnoval čas strávený touto diskusí k prohlédnutí základů, už bys nějaké ty knihovny provázané měl.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 24. 07. 2017, 13:11:55 »
vubec ne, asi je to pro mne stejne neprekonatelna bariera a maximalne jsem schopen pouzivat uz ready-made scripty treba *.py ktere funguji samostatne jak jsou (jenze jak poznam ktere z tech 120.000 balicku na Pypi jsou samostatne funkcni celky?), i kdyz vlastne i treba v shellu se muzou "lepit"prikazy na jeden radek za sebou kdy vystup jednoho je vstup druheho atd ..

proste naivne jsem si to predstavoval jako

import x.py z Pypi
glue
import y.py   z Pypi
glue
import z.py z Pypi   atd..

a umet k tomu prilepit neco dalsiho pred a za zase treba pres import ale je mi jasne ze tak jednoduche to nebude takova skladacka resp. nevim co presne bych se musel z pythonu naucit abych takovou skladacku byl schopen slozit ... je to nejspis mnohem slozitejsi nez bych si pral ...

Dustin - budeš potřebovat datové struktury, vlákna atd .. - to atd je presne ta odpoved co bych si pral vedet preci jen kompletni ovladnuti jazyka k lepeni asi neni potreba a asi by to bylo nad moje schopnosti

predstavuji si naivne ze kdo vi co dela tak to lepi pomoci male podmnoziny vseho co python 3.x nabizi
« Poslední změna: 24. 07. 2017, 13:15:34 od Lojza »

dasfasdfasf

« Odpověď #5 kdy: 24. 07. 2017, 13:21:43 »
"
import x.py z Pypi
glue
import y.py   z Pypi
glue
import z.py z Pypi   atd..
.
.
.......k lepeni asi neni potreba a asi by to bylo nad moje schopnosti
"

ty sis predstavoval, ze nejaka trida/funkce z modulu x ti vrati nejake data presne v takove podobe, aby to jen nasypal do modulu y
a totez pri presypavani z y do z. i kdyby to vracelo treba jen list s daty, co treba, kdyz list musis preskladat??!!!!!

no a predstav si ze mas jenom lopatku a v krabici X mas sterk, ale do krabice Y musis nasypat pisek, myslel's ze to jenom
lopatkou prehazez z X do Y ?!?!?!
to nejde, potrebujes drtic na sterk.

karbous

« Odpověď #6 kdy: 24. 07. 2017, 13:31:22 »
To
"
no a predstav si ze mas jenom lopatku a v krabici X mas sterk, ale do krabice Y musis nasypat pisek, myslel's ze to jenom
lopatkou prehazez z X do Y ?!?!?!
to nejde, potrebujes drtic na sterk.

je nejspíš nemožné - ze štěrku se písek IMHO nevyrábí....

gll

« Odpověď #7 kdy: 24. 07. 2017, 13:32:38 »
predstavuji si naivne ze kdo vi co dela tak to lepi pomoci male podmnoziny vseho co python 3.x nabizi

minimálně úvoní kapitoly libovolného tutoriálu.

Neviditelný

« Odpověď #8 kdy: 24. 07. 2017, 13:39:52 »
Mám-li to říct jednoduše, chceš-li lepit počítačové programy, musíš umět aspoň trochu programovat. Python je na jednoduché utilitární programování velmi vhodný jazyk, protože po programátorovi nevyžaduje vlastně žádné znalosti o tom, jací králíci a lišky ten počítač vevnitř pohání, má jednoduchou syntaxi a na téměř cokoliv existuje nějaký modul.

Trochu bokem - tohle už je tvoje asi páté vlákno, kde se tážeš, jak provádět složitější činnosti s minimem znalostí a vynaložené práce. Sorry, ale tohle fakt nejde. Pokud člověk není dutější než kokos, zvládne se při povečerním studiu naučit základy Pythonu tak za měsíc dva. Důležité však je jen neopisovat příklady z učebnice, ale snažit po každé lekci vytvořit vlastní prográmek, kde se látka z dané lekce používá.

dustin

« Odpověď #9 kdy: 24. 07. 2017, 13:41:28 »
Nejlepší je rovnou začít řešit svůj problém. Už ses do toho pustil, nebo si o tom jenom chceš povídat?

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 24. 07. 2017, 13:56:48 »
problem je ze ja nemam zadny konkretni problem k reseni (tim padem slaba motivace ?)

jen jsem chtel nejspis nemozne a i k tomu lepeni (kterym tady mnozi opovrhuji) jsou potreba docela hluboke znalosti jazyka a prakticke zkusenosti

letmo jsem si precetl od Pilgrima Ponorme se do Pythonu a aspon pro mou uroven schopnosti to tedy rozhodne na prvni pohled nevypada prilis jednoduse, to uz mi prisel opet jen znam letmo jednodussi na nauceni basic v 80 letech (jenze to je uplne jina liga, zdaleka nema takove mnozstvi dostupnych hotovych reseni pripravenych k pripadnemu lepeni)

nevim jestli pro me ucely by bylo neco vhodnejsiho a mne pochopitelnejsiho nez python kdyz pozaduju to obrovske mnozstvi uz hotovych modulu, asi ne ?

uz se vickrat ptat nebudu proste je to nad me schopnosti, budu holt pouzivat uz predpripravene jednouceove skripty ktere samy o sobe jen jednu vec

mozna nekdy zkusim si proste stahnout nejake jednodussi *.py a nejdriv se divat do kodu a az se trochu rozkoukam tak teprve si k tomu otevru nejakou prirucku k pythonu (vim ze zadna ELI5 python neni)

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 24. 07. 2017, 14:15:38 »
v podstate asi bych si pral neco jako Automator z OSX "tisickrat vetsi" co do nabizenych predpripravenych funkcnosti ktere se jen skladaj k sobe a vznika z toho neco vetsiho funkcniho

mikrom

« Odpověď #12 kdy: 24. 07. 2017, 15:56:24 »
...
letmo jsem si precetl od Pilgrima Ponorme se do Pythonu a aspon pro mou uroven schopnosti to tedy rozhodne na prvni pohled nevypada prilis jednoduse
Tak skus napr.:
http://jaksenaucitprogramovat.py.cz/

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 24. 07. 2017, 16:03:34 »
diky zkusim ale musim to cist pomalu jinak mam tendenci to vzdavat ...