Windows 8 na MacBooku Retina: pomalé vypínání a spánek

macík

Mám problém s windows 8 na macbooku Pro 2013 Late, strašně dlouho trvá buď přechod do režimu spánku a nebo probuzení  (zatím nevím co z toho, nezkoumal jsem, ale trvá to celé asi minutu uspání + probuzení, probuzení je rychlé, asi do 3s) a déle restart/vypínání, asi minutu se točí kolečko na obrazovce.

kde je problém? jak z toho udělat použitelný systém? Přece není normální aby vypínání trvalo délenež 5s (linux je v tomhle nejrychlejší)? a přecho do spánku/probuzení trvá normálně max 2s.

Problém číslo 2 je, že po zapnutí z vypnutého stavu procesor v idle místo 4w ŽERE 12w , protože vytěžuje proces System s threadem ACPI.sys na s nějakém sufficex +1ef100( nevím přesně). Pomůže přechod do režimu spánku a probuzení a problém zmizí? Co je to za problém? jak to opravit, aby nebylo nutné tyhle změny stavů ?
« Poslední změna: 07. 07. 2017, 20:56:02 od Roman Bořánek »

macík

A  po chvíli jsem si všiml že začně vytěžovat System, thread ntoskrnl.exe!IoGetStackLimits tenktokrát 10%% jádro, při 2GHZ to dělá 11W Cpu Package power.
Co s tím?

macík

a když potom dám režim spánku (z předchozí zkušenosti by to mohlo záhadně fungovat), pak po probuzení nejde displej

Offtopic

Nechapem preco ludia do Macu tlacia Widle.
Je to ako kupit si Ferrari a dat si tam motor z Trabanta.

sorry za offtopic.

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
Třeba kvůli programům ? No ale já bych je nejdřív zkusil ve Wine a teprve potom bych rval Windows.

maso(x)

Mám problém s windows 8 na macbooku Pro 2013 Late.
kde je problém?

:D si delas zadek ne?

jak z toho udělat použitelný systém?

Vrat tam puvodni operacni system od vyrobce. Nebo ty windows instaluj na HW, jez udava oficialni podporu windows!

Přece není normální aby vypínání trvalo délenež 5s? a přecho do spánku/probuzení trvá normálně max 2s.

Ano, neni, v pripade ze vyrobcem odladeny software bezi na vyrobcem pouzitem hardware.
Cpes-li tam neco co tam nepatri, nema to ovladace a neumi pouzivat vlastnosti hardware, pak sou problemy, cemu se kurva divis?

Problém číslo 2 je, že po zapnutí z vypnutého stavu procesor v idle místo 4w ŽERE 12w , protože vytěžuje proces System s threadem ACPI.sys na s nějakém sufficex +1ef100( nevím přesně). Pomůže přechod do režimu spánku a probuzení a problém zmizí? Co je to za problém? jak to opravit, aby nebylo nutné tyhle změny stavů ?

Odpovedi sou stale stejne, viz. vyse.

Pokud nekdo kdo si koupi HW od Apple s MacOS/OsX a pritom vi ze potrebuje spoustet programy urcene pro Windows, tak je idiot a mel si koupit laptop s Windows.
Takze rozbij druhe prasatko a bez si minimalne koupit Parallels Desktop, coz je software pro virtualizaci na MacOS, nahrej si tam ty windows, aplikace a aktivuj bezesvy rezim.

Steve

Win 8.x byly znamy zdroj potizi na Macu. Bud pouzij starsi Win7 nebo novejsi Win10. Tak jako tak baterku sezerou za 2-3h i kdybys mel spusteny jen Notepad. Proste power management windowsu je naprd. Kdyz nutne potrebujes nejaky windows program, tak je efektivnejsi to poustet ve virtualu, nebo jednoduchsi programy zvladne i wine.