jen pro info, NOOBS verze Full obsahuje jen Raspbian, dalsi systemy kdyz zvolis, tak je stahuje z internetu, kdyz bys mel NOOBS Lite, tak to stahuje z internetu i ten Raspbian

KODI v Raspbianu ROZHODNE neni zadny problem slabeho HW, drive bylo v repositarich starsi verze Kodi, resp. snad jeste XBMC, takze sem si pridaval piplware repositar kde bylo Kodi 15, 16, ted uz ma Raspbian sam o sobe Kodi... a to Kodi pod Raspbianem beha naprosto bezporblemove, jedine co mi vadi je ze bezi ve specialnim rezimu, takze na rozdil od X86 verze nelze pri bezicicim Kodi se prepnout do Desktopu nebo jine aplikace (ani pomoci klavesy \ nelze prepnout do okna), ale tomu LibreELEC z principu nemuze pomoci

S BerryBoot mam samozrejme (pozitivni) zkusenosti, vcetne spousty ruznych neoficialnich image a nebo vlastnich prevodu z IMG do BB2 formatu... akorat nema vyresene ze pri aktualizaci Rasbianu mu prepise soubory bootloaderu a jadra v /boot, takze sem si to vzdy vracel ze zalohy zpet... BeryBoot (narozdil od NOOBS) funguje tak ze ma vlastni jadro, vlastni initramdisk, a po pusteni z zvoleni systemu v nabidce se uz nenahrava jadro toho OS, ale ponechava se to prave aktivni od BerryBoot...
btw: Midnight neni Manager, ale Commander

ARM Firefox opravdu nema co ovlivnovat boot, a uz tuplem ne (podle tveho popisu) drive nez se aktivuje systemovej oddil...
kazdopadne, podle mejch "vyzkumu" je Firefox na ARM MNOHEM pomalejsi nez Chromium, ktere v/s Pixel mas uz predinstalovane, vcetne od Raspbian teamu odladeni pro HW akceleraci v RPi a vcetne podporu Flashe (kterou nekdo porad muze chtit pouzit)...
doinstalovat tam "uBlock Origin" a "Privacy Badger" muzes take