Poznate knihu Informatika na maturity?

Poznate knihu Informatika na maturity?
« kdy: 28. 05. 2017, 19:37:32 »
Chcem sa opytať či poznate tuto knihu a ake mate s nou skusenosti
Informatika - na maturity a prijímacie skúšky od vydavatelstva engimy a autora jana skalku
« Poslední změna: 29. 05. 2017, 09:07:06 od Petr Krčmář »

aerov

Re:Poznate knihu Informatika na maturity?
« Odpověď #1 kdy: 29. 05. 2017, 09:51:16 »
Ano, ked som pred par rokmi maturoval, mal som tuto knihu.
Kniha je fajn pre docitanie sa informacii pre zacinajuceho informatika.
Ale ak sa pytas, ci je studium ta pripravi na maturitu, tak to asi nie.
Moja skusenost je ze maturity sa hodne lisia od skoly - niekde od teba pozaduju aby si vedel programovat v C, inde je to python, pascal... Niekde staci ak vies napisat for cyklus, niekde musis vediet pisat komplexne programy. Niekde musis vediet pracovat s MS word, excel, ppt. Niekde sa skusa hodne teorie (a uprimne nie vzdy chcu pocut spravnu odpoved, ale odpoved co oni ucia :) ) atd...

TL;DR; Kniha nie je spatna na rozsirenie obzorov a naucenia sa novych veci, ale ak cakas ze jej precitanim urobis maturitu, tak to asi nie.

j

« Odpověď #2 kdy: 29. 05. 2017, 11:17:06 »
V CR se delal pokud vim nejakej matematicko/fyzikalne/pocitacovej ... test... (nevim jestli jeste porad plati) a co si pamatuju, tak kdyz sem na to koukal naposled, tak ITk by neodmaturoval ani jeden, protoze z nabizenych odpovedi v 50% nebyla spravna ani jedna, a ve zbytku to bylo na tema "ono je to tak trochu pravda vsechno, ale tvurce testu oznacil za spravne B) a D)" ...

Mluvim samo o ty vseobecny casti maturity, na odbornejch skolach pak je jeste ta odborna cast, kterou ma (aspon zatim) kazda skola jinak.

j

« Odpověď #3 kdy: 29. 05. 2017, 11:19:36 »
Apropos, ser na IT ... nejkrucialnejsi znalost kazdyho maturanta je vedet, co to je epizeuxis. Bez toho nemuzes zit.

« Odpověď #4 kdy: 29. 05. 2017, 19:27:10 »
Nepoznate nejake weby ohladom informatiky
na preopakovanie na maturu

Jenda

« Odpověď #5 kdy: 29. 05. 2017, 22:42:02 »
Nepoznate nejake weby ohladom informatiky

manuálové stránky

Wikipedie

http://www.earchiv.cz/i_prednmffuk.php3