Připravuji realizaci projektu který mi už nějaký čas leží v hlavě. Program má serverovou a klientskou část, klientská část bude výhradně na mobilech a tedy musí být určitě na Android. Kvůli firemní cílovce uvažuji též o W10M, ale to až pokud nás k tomu donutí trh. Na realizaci serverové části jsem už docela zkušeného člověka nejspíš našel, ale na Android nikoho nemám, neznám a zvažuji možnost zkusit služby typu freelancer.com a pod.
Jelikož sám nejsem programátor a tohle jsem ještě nikdy neudělal, chtěl bych se zeptat na výhody, (hlavně) rizika a vůbec zkušenosti (i když tady lze asi čekat hlavně ty z druhé strany barikády). Tuším že klíčové, tedy kromě peněz, bude přesné zadání práce, pravidelná kontrola a v případě nespokojenosti včasné ukončení spolupráce i za cenu nějakých ztrát. Taky bych chtěl před navázáním spolupráce vidět jeho nějaké již realizované projekty, a třeba části zdrojáků které bych dal k někomu k nakouknutí, ale nevím jaká je v tomhle zaběhaná praxe. Taky mě zajímá zda je na tomhle trhu běžné, alespoň základní, ošetření vlastnických práv k budoucímu kódu.
Máte s tím prosím někdo praktické zkušenosti z kterékoliv strany?
díky, P.