Vysokonapěťový zesilovač signálu pro Turris Omnia

Petr Havelka

Vysokonapěťový zesilovač signálu pro Turris Omnia
« kdy: 01. 04. 2017, 11:29:25 »
dobry den
chtel bych se s vami podelit o svuj genialni napad jak jsem zkvalitnil funkci zarizeni turris omnia. Byl jsem se zarizenim vcelku spokojeny ale nyni s prichodem pekneho pocasi me zacala trapit jedna vec: prilis slaby wifi signal. Kdyz jsem se pohyboval po dome a v jeho blizkem okoli signal vicemene stacil. Ovsem kdyz jsem sel s laptopem do parku na lavicku nemel jsem ani jednu carku! Zacal jsem tedy premyslet jak to udelat tak abych se mohl bezpecne z parku pripojovat do sve domaci LAN.

Vzpomel jsem si ze wifi signal ma +- stejnou frekvenci jako magnetron z mikrovlne trouby  a tak jsem kudlou ukrojil 2/3 antenky z turrisu a do dirky strcil coaxial a ten posleze napojil na magnetron. Magnetron je ale vysokonapetove zarizeni - musel jsem tedy jeste vymyslet jak ho napajet. Logicky me hned napadlo pouzit takovy ten transformator primo z trouby ale nebylo to ono - proste to jenom ohrivalo ruce a delalo male jiskricky. Odpojil jsem tedy transformator z mikrovlnky a pripojil aparaturu na transformator ze stareho CRT monitoru. No a vida hned se mi zapnul mobil a ukazal plny signal. Nejspis IT aplikace vyzaduje rovnez pouziti dilu z IT zarizeni.

Zbyvalo uz jenom pripojit na magnetron smerovou antenu a namirit ji na moji oblibenou lavicku v parku. Zarizeni funguje jiz celkem obstojne muj laptop jiz prijme pakety vyslane magnetronem. Nyni pracuji na dalsi podobne aparature kterou pripnu na antenu v laptopu a co mi umozni komunikovat z parku zpet domu. Jedine nevyhody jsou ze strom nad lavickou zacal usychat bezdomovce Frantu zacala bolet hlava a sykorkam v hnizde vybuchlo vajicko.

nakres reseni:

http://image.co.nf/?v=blueprint.png

flack

Re:Vysokonapěťový zesilovač signálu pro Turris Omnia
« Odpověď #1 kdy: 01. 04. 2017, 12:14:18 »
Cize tebe to ide dobre zbytku mesta/obce to prave zacalo lagovat? :D

flack

« Odpověď #2 kdy: 01. 04. 2017, 12:16:26 »
Mimochodom, plny signal znamena co???

turris

« Odpověď #3 kdy: 01. 04. 2017, 14:07:35 »
Pche, jen jeden magnetron?
http://typnet.net/Articles/WeedKiller.pdf  ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 01. 04. 2017, 14:53:55 »
Nojo, april. Akorat jsi si mohl vymyslet nejakou jinou elektronku, protoze z magnetronu z mikrovlnky tohle neudelas. Ta ani nema zadny vstup, ktery bys mohl zesilovat a osciluje samovolne na frekvenci, pro kterou je konstruovana. Takza davam 4+ za originalni napad, ale pokazeny pouzitim nespravne hatmatilky.