Rsync a následování symlinku

Bujan

Rsync a následování symlinku
« kdy: 12. 01. 2017, 09:56:08 »
Dobrý den,

potřeboval bych radu ohledně rsync a symlinku.

Na server1 mam adresar, z ktereho mam na soubory udělán symlink:
/adresar1/textsoubor

ln -s /adresar1/textsoubor /adresar2/$promenna/textsoubor

Na server 2,3,4,... potřebuji pomocí rsync stahnout soubor z adresare /adresar2/$promenna/textsoubor (který je tam udělán pomocí symlinku)

promenna=hostname serveru

Když dám příkaz
rsync -az -H rsync://user@nazevserveru/adresar/podadresar/$promenna/ /adresar/$promenna/

tak se stáhnou složky, soubory jako symlinky, které odkazují na původní soubor, ale já bych potřeboval stáhnout ten soubor, na který se odkazuji symlinkem na serveru1.

Může mi někdo poradit prosím?

Toto je vypis ze serveru2 po stažení adresáře rsyncem:
lrwxrwxrwx 1 user user   78 Jan  6 10:45 CPUStat -> /var/local/cache/aws-cloudwatch/aws-view/instances/idserver2/CPUStat
lrwxrwxrwx 1 user user   76 Jan  6 10:45 CPUUsage -> /var/local/cache/aws-cloudwatch/aws-view/instances/idserver2/CPUCreditUsage
lrwxrwxrwx 1 user user   76 Jan  6 10:45 CPUUtil -> /var/local/cache/awc/view/instances/idserver2/CPUUtil
drwxr-sr-x 6 user user 4096 Jan  6 10:45 disks

« Poslední změna: 12. 01. 2017, 11:44:48 od Petr Krčmář »

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
Re:RSYNC a symlink
« Odpověď #1 kdy: 12. 01. 2017, 10:10:46 »
exituje přepínač -L, kteru udělá co potřebuješ.

Nerozumím tomu, proč se nejprve nepodíváš na man rsync a raději se ptáš a čekáš na odpověď, vždyť to musí být strašné zdržení na věc, kterou máš za pár vteřin z man stránky :)

Re:RSYNC a symlink
« Odpověď #2 kdy: 12. 01. 2017, 11:22:53 »
Díky za odpověď. Píšu sem proto, protože mi to nefuguje a už se s tím nějakou hodinku trápím a nevím si rady, proto jsem zkusil dát dotaz sem. Manuál jsem samozřejmě projížděl. Když použiji přepínač -L dostávám se do chybového stavu:
"symlink has no referent: /cesta/cesta/..."

zkušel jsem i  další specifikace jako: "rsync -rL --copy-unsafe-links ...." ale to hlásí stejnou chybu :(

t

Re:Rsync a následování symlinku
« Odpověď #3 kdy: 12. 01. 2017, 12:51:13 »
symlink has no referent říká, že na zdrojovém serveru je symlink, který ukazuje na neexistující soubor/adresář.

Re:Rsync a následování symlinku
« Odpověď #4 kdy: 12. 01. 2017, 13:01:37 »
Adresář existuje, ale už vyřešeno, problém byl v absolutní symlinku,který mu vadí, předěláno na relaitvní a už to šlape, jak má.