Mint a mrznutie javy, alebo náhrada Esplorera

Lucas

Mint a mrznutie javy, alebo náhrada Esplorera
« kdy: 04. 12. 2016, 20:50:05 »
Zdravím, mám menší problém. Javovská aplikácia na programovanie esp8266 Esplorer mi na minte v náhodných okamihoch zamrza (obvykle počas uploadu), čo si pamätám robilo to na tom pc aj s predchádzajúcimi verziami mintu. Avšak pod windowsom na rovnakom pc a s rovnakým prevodníkom beží super. Pod live Debianom tiež. Axistuje nejaká možnosť ako poladiť javu aby to fungovalo, prípadne funkčná náhrada?
Nerád by som robil zase reinstall

Re:Mint a mrznutie javy, alebo náhrada Esplorera
« Odpověď #1 kdy: 04. 12. 2016, 21:35:59 »
Akú používaš javu? Je to oracleJDK/openJDK, verzia 7-8? Najprv by som skúsil rovnakú verziu Javy ako vtedy, keď to funguje. Potom by som pouvažoval nad virtuálom, v Minte by mal stačiť docker, prípadne obyčajný chroot s Debianom.

podlesh

Re:Mint a mrznutie javy, alebo náhrada Esplorera
« Odpověď #2 kdy: 05. 12. 2016, 09:07:04 »
JVM zamrzá na jedné distribuci a jinde ne? Zajimavé...

Kromě předchozí rady (tj, ověřit že je to nějaká aktuální verze JDK) tak mě napadá jedna věc: nedochází entropie? Defaultně se totiž používá /dev/random a když dojde entropie, tak se čeká na doplnění. Bývá to sice problém hlavně na virtuálech, ale co já vím co dělají v mintu za kernel...
Viz https://major.io/2007/07/01/check-available-entropy-in-linux/  (jsem vygooglil krátký článeček jak to ověřit).
Je to ale jenom výstřel naslepo, není moc pravděpodobné že jsem se trefil.