Dotaznik jsem chtel uprimne vyplnit, ale jelikoz je (zel skoro by se dalo rici priznacne) spatne stavenej, v puli jsem to zabalil. U otazky pouziti biometrickeho podpisu smlouvy se ptate, jestli bych k nemu byl ochoten, nebo ne. Bez moznosti vymezit okolnosti, napr. kdo bude drzet snimaci zarizeni, kudy poputuji nahrana data atd. Cimz pod odpovedi "ano" ziskavame siroke spektrum scenaru, od: mirne/snesitelne ohrozeni ucastniku vymenou za zvysenou duveru v to, kdo je ucastnik; vs. znacne ohrozeni ucastniku vymenou za male az zadne zlepseni vzajemne duvery, kdo je kdo.
Ja nevim, zda tematu vubec rozumite. Bez autority, ktera provede sber dat a porovnani s etalonem na nejakem nosici ci v databazi, nema ta otazka vubec smysl.
Pro zajimavost, biometricky jsem se podepsal pouze dvakrat, na obecnim urade a dynamiku svych klikyhaku jsem tedy sveril vyrobcum podlozek, obluzneho SW, OS a urednikum a dodavatelskym firmam tohoto subjektu. Neni to nic moc. Dovedu si predstavit, byt spise hypoteticky, scenar, kdy v pochybnosti budou statni struktury na prislusnou databazi napojene schopne, byt (zejm. v mem chaoticky-psacim pripade) asi jen s omezenou pravdepodobnosti, zkusit overit, ze ja jsem ja.
Jak si predstavujete vy podpis smlouvy, neuvadite. Bude databazi, SW a HW k podpisu drzet nezavisly notar? Neco jako CzechPoint? Moc prima napad by byl ten, kdy by si ucastne strany rovnou samy navzajem nahraly data z cteci podlozky, to by bylo hodne bezpecne i uzitecne k prokazovani