OpenVPN server na Mikrotiku

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
OpenVPN server na Mikrotiku
« kdy: 04. 11. 2016, 13:11:57 »
Ahoj...jiz leta pouzivam na Mikrotiku PPtp server, funguje to jednoduse a dobre. OpenVPN mi jede na Linuxove stroji, ale budu ho muset odstavit na nejakou dobu a chci OpenVPN nasadit i na Mikrotik, coz jsem jiz udelal, ale pozoruji velmi podivne chovani, podezdrivam clienstke stanice.

Debian 8 x64 s KDE pres NetworkManger - pripoji se, pingne si na VPN GW, na lokalni stanice za ni - DNS prestane fachat
Android 6 s oficialnim openVPN balickem - spoji se ovsem neopinga nic ani branu VPN
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Pepan

Re:OpenVPN server na Mikrotiku
« Odpověď #1 kdy: 04. 11. 2016, 19:53:27 »
Provozuji na cca. 10-ti RB jako klientskou VPN, zhruba na stejném počtu RB jako site-to-site VPN. Klienti Windows, Android. Funguje bez problémů. Pokud tam nemáš nejnovější RouterOS, tak ho aktualizuj - s tím jsem jednou problém řešil...

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04. 11. 2016, 23:57:48 »
mam tam 6.37.1 stable
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05. 11. 2016, 13:08:39 »
Používáš volbu "Vyžadovat klientský certifikát" ...?

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 05. 11. 2016, 14:07:31 »
zjistil jsem jednu vec, ze pokud se spojim na openVPN pres network-manager(KDE) tak je ten vise uvedeny problem
pokud se ale spojim pres konfiguracni soubor z terminalu..vse jede jak ma..
jeste ale ten android rozchodit

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05. 11. 2016, 14:38:17 »
tak Android vyresen
namisto OpenVPN Connect jsem pouzil OpenVPN for Android
ted uz jen byzkousel windowsi klienty a iphone