Nemá někdo zkušenosti se schvalovacím řízením, co Apple používá pro přidání aplikací do jejich App store? Od 1. června se vyžaduje podpora sítí vybavených jen adresami IPV6, bez použití IPV4, tj. aplikace musí fungovat v čistě IPV6 síti.
https://developer.apple.com/news/?id=05042016a. U jednoho našeho zákazníka Apple odmítl tu jejich aplikaci. Ve zdůvodnění bylo, že pro DNS jméno aplikace neexistuje aaaa záznam. To odpovídá skutečnosti, protože IPV6 zatím neřešili. Hledal jsem popis, jak ta kontrola vypadá, ale nenašel jsem nějaký spolehlivý zdroj. Možná jen prověří, zda zadávané DNS jméno má aaaa záznam a zda na té IP adrese běží webová služba.
Ta aplikace se hlásí na firemní server a uvádí detaily kolem zákaznických účtů, takže nikam jinam nepotřebuje. O požadavku Applu buď nevěděli nebo tomu nerozuměli, i když to Apple oznámil asi před rokem. Teď to potřebují "rychle" zprovoznit. Nejsystematičtější řešení je samozřejmě přidat IPV6 na ten webový server, kam se aplikace hlásí, tj.dual stack. Neví někdo, zda by nestačila jen nějaká webová služba typu "Potěmkin", tedy aby i nějaký jiný web vracel nějakou stránku, aby to vypadalo, jako že to IPV6 umí? Apple musí zkoušet hodně aplikací a když o nich nic neví, tak spolehlivě rozhodnout, zda s IPV6 funguje nebo ne, ani nejde. Na začátku je prakticky jen přihlašovací stránka.
Zajímalo by mně, co třeba banky, hodně jich má aplikace pro mobily. Umí IPV6 vaše finanční instituce, kde pracujete? Mobily podporují i pojišťovny, nejenom banky, takže i v ČR bude celkem dost aplikací. Taky jste nic nevěděli nebo už IPV6 máte dávno?