Herní PC a televize

dustin

Re:Herní PC a televize
« Odpověď #15 kdy: 24. 10. 2016, 18:29:46 »
Ad  kabely - před lety jsem koupil premiumcord 15m http://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=3696 , šlapalo to zcela OK na nvidia GK. Pak jsme dělali rekonstrukci, do koncovek se naprášilo, koupil jsem 2x ty samé nové (1 x GK, 1 x BR přehrávač), opět šlapalo napoprvně. Sestra má jinou TV, kabel 10M také premiumcord kolem obýváku do PC a také v pořádku. Možná je to o štěstí, v každém případě to je moje zkušenost.

Ad TV - naše LG má na DO tlačítko RATIO, kde je mezi režimy i "Pouze skenování".

občas hraju

Re:Herni PC a televize
« Odpověď #16 kdy: 24. 10. 2016, 21:17:04 »
... a nejlevnější HDMI kabel s délkou 10 m je High Speed a všechny další taky. Cena nejlevnějšího je 449 Kč. Takže cena závratná není.
Je ale pravda, že bude lepší nekupovat delší kabel, než je nutné a nekupovat ten úplně nejlevnější, protože neznačkový výrobce si může na obal napsat specifikací kolik chce a stejně to ošidit.
... si ten kabel za petikilo kup, a pak poreferuj, jak (jestli vubec) fungoval ... resil sem osobne velmi obdobny pozadavek na vzdalenost, a tech kabelu sme vystridali co si pamatuju asi 12. Nakonec sme skoncili nekde u 2k (bez dane), ale byly tam i drazsi (a taky nefunkcni) kousky. Spolehlive to (se da rict) funguje do 3m. Pak to s roustouci dylkou je cim dal vetsi loterie.

Ten zmíněný obchod píše u každého kabelu, jaká má zvládat rozlišení, takže pokud fungovat nebude, tak je to na vrácení nebo reklamaci.
Já mám hodně zkušeností s 5metrovými kabely a ty daly 1080p úplně všechny a prémiový nebyl ani jeden.
Zběžným googlením se člověk dočte, že ta hranice, kde se to láme, je mezi 10 a 15 metry, což by odpovídalo tomu, že nad 10 metrů je většina HDMI kabelů s cat6.

Jirka1

« Odpověď #17 kdy: 24. 10. 2016, 22:02:32 »
Hodně záleží na řešení vstupních obvodů TV. Měl jsem v práci starší Sony, která přes 3m nechodila s ničím. Když jsem před ni dal HDMI rozbočovač a k němu vedl 10m kabel, šlo to bez problémů.
S pixel mapping 1:1 není problém asi od modelů roku 2009. Ale zůstává ještě jeden problém - TV funguje v režimu 4:2:2, tedy barevná složka je s polovičním rozlišením. Některé TV 4:4:4 vůbec neumí, jiné se do tohoto režimu umí přepnout - třeba Samsung to umí v game módu, bohužel v něm zase funguje jen na 60Hz.

Karel

« Odpověď #18 kdy: 25. 10. 2016, 10:29:54 »
Osobně to podobně používám. PC, k televizi Samsung připojen přes DVI to HDMI konvertor. Mám k tomu HTC Vive. Na VR dobré. Na hraní na televizi už je to ale slabota. Na blízko je ten obraz moc velký, na dálku mám problém přečíst věci. Televize je FullHD 1920x1080 a při té úhlopříčce jsou vidět pixely. Co na tom funguje dobře jsou věci jako Dark Souls. Zjednodušeně řečeno hry, které bývají na konzole. Na strategie, Minecraft apod. mi to nesedlo vůbec. Hodně jsem se těšil na Elite:Dangerous, ale na té televizi to nevypadá o moc lépe, spíš hůř.

Když televizi místo přes DVI připojím přes HDMI tak nepozoruji žádný rozdíl v kvalitě obrazu. Přes DVI to honím jen proto, že grafická karta má HDMI jen jedno a v tom je to HTC Vive. Samsung po připojení počítače nezobrazuje dobře, chybí kus obrazu dole. Je potřeba nastavit formát zobrazení. Je to v menu na ovladači a televize si to pár týdnů pamatuje. Co se ovládání týká, tak mi výborně sedne X-Box ovladač. Steam controller je prý na tom podobně. U televize je to mnohem pohodlnější než klávesnice. Na brouzdání po webu se mi osvědčila bezdrátová klávesnice s touchpadem.

Moje sestava: GTX970, HTC Vive, X-Box bezdrátový ovladač, bezdrátová klávesnice s touchpadem, bezdrátová myš. Samsung 50" FullHD

Co bych někdy rád zkusil je 4K rozlišení. To by mělo obraz udělat mnohem lepší, čitelnější. Protože osobně si myslím, že to na té mé televizi vypadá blbě jen proto, že ta úhlopříčka je na to rozlišení prostě moc. Asi jako 640x480 pixelů na 19" monitoru.