Druhý RAM modul pro dual-channel

Druhý RAM modul pro dual-channel
« kdy: 09. 10. 2016, 15:53:03 »
Dobrý den,

chtěl bych požádat o pomoc s výběrem vhodného paměťového modulu pro notebook tak, aby oba fungovaly v režimu dual-channel.
V příloze posílám foto štítku paměti, kterou mám v notebooku.
Rád bych paměť vybral na tsbohemia.
Předem děkuji za ochotu!
« Poslední změna: 09. 10. 2016, 23:39:05 od Petr Krčmář »

Daniel Kozak

Re:druhý RAM modul pro dual-channel
« Odpověď #2 kdy: 09. 10. 2016, 17:07:23 »
Dobrý den,

chtěl bych požádat o pomoc s výběrem vhodného paměťového modulu pro notebook tak, aby oba fungovaly v režimu dual-channel.
V příloze posílám foto štítku paměti, kterou mám v notebooku.
Rád bych paměť vybral na tsbohemia.
Předem děkuji za ochotu!

To neres, dual channel prinasi nulovej zisk vykonu. Ve vetsine testu co najdes zjistis ze je to ramcove 0.1 procenta :), takze bych se tim moc netrapil, a koupil bych co nejpodobnejsi a mozna to bude bezet v dual channel a kdyz ne tak to nevadi.

nikdonic

« Odpověď #3 kdy: 09. 10. 2016, 17:17:01 »
Neřešit. Výkon navíc je téměř nula a většina modulů v dualu funguje bez problému.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #4 kdy: 09. 10. 2016, 17:18:58 »
To neres, dual channel prinasi nulovej zisk vykonu. Ve vetsine testu co najdes zjistis ze je to ramcove 0.1 procenta :),

nebo v testech zjisti o +30-50%, v praxi ~ +5%, tech 0.1% asi uvazujes kdyz je pocitac vypnutej ze ;)

R

« Odpověď #5 kdy: 09. 10. 2016, 21:16:36 »
<ryp>A nebo se dá na to nahlížet také tak, že to bude žrát z baterky o nějaký Watt víc. ;) </ryp>  :)
Standartní BFU používající OS na bázi Linuxu :)

Jdjdj

« Odpověď #6 kdy: 11. 10. 2016, 06:36:56 »
To neres, dual channel prinasi nulovej zisk vykonu. Ve vetsine testu co najdes zjistis ze je to ramcove 0.1 procenta :),

nebo v testech zjisti o +30-50%, v praxi ~ +5%, tech 0.1% asi uvazujes kdyz je pocitac vypnutej ze ;)
Nutno doplnit, že testy musely být uděělané tak aby vyšly dobře protože 30 procent je utopie. V praxi je i těch 5procent utopie a bude se týkat je specifických věcí.

Ondro

j

« Odpověď #8 kdy: 11. 10. 2016, 10:00:27 »

Ne tech 0,1% je realita aplikaci, protoze se to naprosto nijak neprojevi. V testech vylozene na rameti to ukazuje tech +- 5%. Daleko vic (o rady) se projevi sam fakt, ze mas vic RAM.

Re:Druhý RAM modul pro dual-channel
« Odpověď #9 kdy: 11. 10. 2016, 23:50:02 »
Pánové děkuji za všechny tipy a hlavně za Vaše postřehy a zkušenosti!
Nějaké testy jsem prohlížel, ale neměl jsem možnost osobně vyzkoušet rozdíl. Hlavní efekt asi přinese, jak bylo zmíněno, více paměti.

Děkuji všem!