Bootování Raspberry Pi do fullscreen prohlížeče

Karlitos

Bootování Raspberry Pi do fullscreen prohlížeče
« kdy: 14. 10. 2016, 18:21:29 »
Zdravim,

snazim se o minimalni infotainment na Rapsberry Pi 2 - tedy okno prohlizece bez nutnosti display-manageru, desktopoveho prostredi ...

Nakonec jsem skoncil u nasledujiciho skripti v .xinitrc

Kód: [Vybrat]
/usr/bin/epiphany-browser -a --profile ~/.config http://www.google.de --display=:0 &
sleep 5s;
export DISPLAY=:0
xwit -id $(xwininfo -root -tree | grep Google | grep -o -e "0x[0-9a-f]\+" |head -1) -move 0 0 -resize 1920 1080

coz sice funguje, ale okno nezustane otevrene a napise mi to ze X-server se uspesne ukoncil. Kdyz odeberu to & na konci prvni radky okno zustane otevrene, ale skript dal nepokracuje.

Navic nevim jak pote zajistit aby se po padu prohlizec znovu nastartoval. Nasel se ruzne navody jako:

while :
do
deluge-gtk #or whatever program you wish to run.
sleep 2
done

Budu  moc vdecny za radu co delam blbe
« Poslední změna: 17. 10. 2016, 09:47:21 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Bootovani Raspberry Pi do full-screen prohlizece
« Odpověď #1 kdy: 14. 10. 2016, 22:18:42 »
Mozna tady: http://askubuntu.com/questions/310671/start-ubuntu-without-a-desktop-environment-but-start-an-x-application , druha odpoved zacinajici "I know this one is outdated, but I couldn't see....".

Sten

« Odpověď #2 kdy: 14. 10. 2016, 23:09:15 »
U toho prvního kódu by na konec stačilo přidat fg.

Případně pokud se chcete vyhnout tomu resizování, můžete tam použít matchbox.

jiwopene@gmail.com

« Odpověď #3 kdy: 15. 10. 2016, 13:24:28 »
Nainstalovat tam fluxbox, ten to se svým konfiguračním souborem dokáže a v .xinitrc mít jen spuštění fb na pozadí a prohlížeče

Karlitos

« Odpověď #4 kdy: 15. 10. 2016, 19:09:32 »
Diky za odpovedi.

Takze ten kod na spousteni bez okeniho manageru ma byt:
/usr/bin/epiphany-browser -a --profile ~/.config http://www.google.de --display=:0 & fg
sleep 5s;
export DISPLAY=:0
xwit -id $(xwininfo -root -tree | grep Google | grep -o -e "0x[0-9a-f]\+" |head -1) -move 0 0 -resize 1920 1080

Vcera jsem jeste hledal jak zjistit rozliseni obrazovky a melo by to fungovat pomoci
xdpyinfo  | grep dimensions
Puvodne jsem se chtel vyhnout pouziti okeniho manageru kvuli co nejmensi spotrebe systemovych prostredku. Le matchbox vypada zajimave, zkusim se podivat kolik si vezme. 

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. 10. 2016, 02:46:11 »
No, on treba Openbox toho take moc nesezere. A vselijake ty tilingove bezmysove okenni managery pak asi jeste min. Otazka je, se kterym by to byl nejmensi opruz.

Jenda

« Odpověď #6 kdy: 16. 10. 2016, 12:57:52 »
Puvodne jsem se chtel vyhnout pouziti okeniho manageru kvuli co nejmensi spotrebe systemovych prostredku.

Upřímně, řekl bych, že webový prohlížeč ho ve spotřebě prostředků překoná o dva řády ;).