Mojeip.cz zjistí mojí IP adresu i přes VPN

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Mojeip.cz zjistí mojí IP adresu i přes VPN
« kdy: 22. 09. 2016, 13:43:48 »
Ahoj, rád bych na mobilu, kde se mi podařilo rozchodit openvpn oproti turrisu jako serveru měl přesměrovaný veškerý internetový provoz, ale na některých noteboocích ne.

Funguje tok, že mám nastavit redirect gateway na straně serveru a v klientských ovpn souborech buď povolím uvedením redirect gateway df1,  nebo tam tto redirect gateway zakomentuju a budu internet využívat klasicky?

A jak je možné, že pokud mám redirect gateway na mobilu a na serveru, tak mojeip.cz zjistí mojí skutečnou internetovou adresu, ale hostname mi ukazuje k veřejné ip adrese k dns serveru? A to i s vypnutým javascriptem v chromu...
« Poslední změna: 23. 09. 2016, 10:11:39 od Petr Krčmář »

beer

• 729
    • Zobrazit profil
tak na klientské straně být zřejmě redirect gateway nastaveno nemusí, použije redirect gateway z mého serveru i tak. A pokud nechci, aby ho použilo, tak stačí dát do konfiguráku route-noexec.

Ale ještě mi nikdo nevysvětlil, jak mojeip zjistí mojí ip adresu, když jsem připojený přes openvpn s úplně jinou ip adresou.

Poznají aplikace odkud na ně přistupuji? Jde mi třeba o video on demand služby (aplikace hbogo, atd), když použiju redirect gateway a přes openvpn?

Jenda

Ale ještě mi nikdo nevysvětlil, jak mojeip zjistí mojí ip adresu, když jsem připojený přes openvpn s úplně jinou ip adresou.

Začni s packet capture.

Tipoval bych, že leakuješ DNS požadavky.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
nějaký packet capture jsem měl kdysi nainstalovaný a dost mi zavařil - přišel jsem díky němu o všechna data v telefonu.

Jak ošetřím ty DNS požadvky, aby šli přes server? Ale ne u všech klientů, jen u některých?

j

Začni s packet capture.

Tipoval bych, že leakuješ DNS požadavky.
Od kdy chodej dns req na web server? Typoval bych to spis na blby nastaveni rout. Sekundarne na uzvanenej js.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Javascript byl vypnutý, ale byla zapnuta v chromu komprese. Po vypnutí komprese IP nezjistí. Jak je to možné? To mohou aplikace i bez javascriptu takhle bonzovat?

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
Javascript byl vypnutý, ale byla zapnuta v chromu komprese. Po vypnutí komprese IP nezjistí. Jak je to možné? To mohou aplikace i bez javascriptu takhle bonzovat?

Podle mě, když je zapnutá komprese, tak jedete přes proxy a ten přidává do HTTP hlaviček zdrojovou IP jak to běžně proxy dělají.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Zdrojová IP by ale měla být veřejná ip gateway, ne? Spojení sproxy je přece taky tunelovánao přes vpn. Taky po vypnutí té komprese se veby načítají výrazně rychleji.