Mobil s Androidem pro mámu do 5000 Kč

Youda

Re:Mobil s Androidem pro mámu do 5000 Kč
« Odpověď #15 kdy: 09. 09. 2016, 12:00:13 »
Doporucuju Xiaomi Redmi 2. Vyhodou je, ze Xiaomi verze Androidu (MIUI) neobsahuje temer zadny bloatware, ktery je jinak prokletim androidu.
Ja osobne bych si uz nikdy nekoupil Samsung, protoze ta bloatware hromada hnoje zvana "TouchWiz" zabiji jinak velice sluny HW.
Na Xiaomi nemas by default ani predinstalovany ani Gmail nebo Google Calendar, prakticky je tam jenom Google Play a vsechno se doinstalovava z nej, na miru, co kdo potrebuje.
A ja napriklad nepotrebuju Google Now, no tak ho nemam.

Osobne uz dlouha leta pouzivam Xiaomi Hongmi 1 (coz je predchudce o 2 generace zpatky) a telefon jede porad jak novy. A to prave proto, ze jej nezabiji bloatware.
Musel jsem jenom nainstalovat Link2SD, protoze muj drevni model mel jenom 8GB flash na vsechno a z toho 2GB na programy, Link2SD dela symlinky dat programu na SD kartu.
Staje jede slusne a to ma jenom 1 GB RAM.
Nove Redmi 2 ma 2 GB RAM a 16 GB Flash.

Sten

« Odpověď #16 kdy: 09. 09. 2016, 12:05:12 »
Ja osobne bych si uz nikdy nekoupil Samsung, protoze ta bloatware hromada hnoje zvana "TouchWiz" zabiji jinak velice sluny HW.

TouchWiz není potřeba používat a pak akorát zabírá trochu místa na systémovém oddílu.

Youda

« Odpověď #17 kdy: 09. 09. 2016, 13:18:09 »

TouchWiz není potřeba používat a pak akorát zabírá trochu místa na systémovém oddílu.

Ale to neni jenom TouchWiz, ale i hromada zbytecnych vyfikundaci, jako ze kdyz clovek cumi na obrazovku, predni kamera rozpozna oko a zamezi automatickemu vypnuti displeje po timeoutu.
Tehle kravin je v samsungach neurekom a stokrat nic umorilo i poradne silny HW.
A jako bonus pak Samsung vydava update androidu s rocnim zpoznenim (pokud vubec), protoze musi upravit i ty bloatware zbytecnosti.

Kdyz Android tak Nexus, nebo odlehcenou romku typu MIUI ci Oxygen OS.

Nedavno jsem musel zene koupit novy tlf, protoze S3 byl uz zabordeleny k nepouzitelnosti a ja jsem nemel chut si hrat s Cyanogenmod.

Moje stare Xiaomi je porad stejne svizne, jako kdyz jsem to koupil.

Ja

« Odpověď #18 kdy: 10. 09. 2016, 18:48:33 »
Používám Lumii 730, až na absenci LTE a pár aplikací jsem vcelku spokojen.

Fen

« Odpověď #19 kdy: 10. 09. 2016, 23:25:38 »
Dekuji vsem za podnetne tipy, koupili jsme ten Xiaomi a zatim se zda, ze je mamka spokojena. Tak snad mi ho za tyden nehodi na hlavu ;)