Co vám vadí na Eclipse IDE?

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
Re:Co vám vadí na Eclipse IDE?
« Odpověď #15 kdy: 04. 07. 2016, 20:28:58 »
Jinak ten Eclipse Che https://eclipse.org/che/ může běžet i lokálně, takže nikoho do cloudu nenutí. Pokud se ta architektura standardizuje má to podle mě docela budoucnost.

Jasně to známe! Nikdo do cloudu nenutí... Nabereme uživatele a pak začneme omezovat lokální funkce a přesouvat je do cloudu a za čas to bez cloudu nepůjde.  ;D

Honza

« Odpověď #16 kdy: 04. 07. 2016, 23:13:51 »
Kazdemu sedi neco jineho ale osobne mi Eclipse + CDT vyhovuje pro vyvoj v C++ pod Linuxem ze vseho co jsem zkousel nejvic (kdevelop, codeblocks, netbeans). Vyhovuje mi prostredi ktere mi pomaha s orientaci a navigaci v rozsahlejsim kodu a hlavne ma co mozna nejuplnejsi C++ parser. Eclipse nejake mouchy ma ale presto ho pouzivam. Priznavam ale, ze kdyby Visual Studio behalo pod Linuxem, koupil bych ho okamzite.

« Odpověď #17 kdy: 05. 07. 2016, 09:15:50 »
ted uz nic  ;D ale kdyz jsem hledal IDE pro tvorbu webu (php/html/css) tak to bylo pomalejsi a padavejsi nez Netbeans a hlavne jsem nepochopil vubec UI. Mozna se to zmenilo, mozna to na SSD a mraky RAM bezi svizne, ale proste me to nejak nechytlo uzivatelsky.

Z Netbeans ted prechazim na PHPStorm a tam mi vadi asi jen to, ze nema "Projects groups".
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Ivan Nový

« Odpověď #18 kdy: 05. 07. 2016, 12:56:36 »
Jinak ten Eclipse Che https://eclipse.org/che/ může běžet i lokálně, takže nikoho do cloudu nenutí. Pokud se ta architektura standardizuje má to podle mě docela budoucnost.

Jasně to známe! Nikdo do cloudu nenutí... Nabereme uživatele a pak začneme omezovat lokální funkce a přesouvat je do cloudu a za čas to bez cloudu nepůjde.  ;D

No lokálně si to spustíte s vagrantem. Instalace je docela jednoduchá, vše potřebné si natáhne samo.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 05. 07. 2016, 13:15:30 »

No lokálně si to spustíte s vagrantem. Instalace je docela jednoduchá, vše potřebné si natáhne samo.

Zkuste si prosím můj příspěvek přečíst znovu, případně několikrát čtení zopakovat. Pokud vám dojde pointa, super, pokud se vám to i přes vaši snahu nepodaří pochopit, vraťte se zeptejte se, rád vám ji pak vysvětlím.

Ivan Nový

« Odpověď #20 kdy: 05. 07. 2016, 17:01:27 »

Zkuste si prosím můj příspěvek přečíst znovu, případně několikrát čtení zopakovat. Pokud vám dojde pointa, super, pokud se vám to i přes vaši snahu nepodaří pochopit, vraťte se zeptejte se, rád vám ji pak vysvětlím.

No architektura klient - server se pro aplikace na PC používá už 20 let. A Eclipse Che není nic jiného. Ano, jistě může to běžet v cloudu, ale taky v lokální síti. Nebo ve virtuálním počítači na stroji se kterým pracujete. Opravdu vás tím nikdo do cloudu nenutí.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 05. 07. 2016, 17:25:40 »

No architektura klient - server se pro aplikace na PC používá už 20 let. A Eclipse Che není nic jiného. Ano, jistě může to běžet v cloudu, ale taky v lokální síti. Nebo ve virtuálním počítači na stroji se kterým pracujete. Opravdu vás tím nikdo do cloudu nenutí.

Takže pointu nechápete, ale myslíte že ano. :)

Je nějaká záruka, že nucení do cloudu nezačne později, až naberou uživatele, např. stylem omezování lokálních funkcí a jejich přesun do cloudu?

« Odpověď #22 kdy: 05. 07. 2016, 17:43:13 »
Je nějaká záruka, že nucení do cloudu nezačne později, až naberou uživatele, např. stylem omezování lokálních funkcí a jejich přesun do cloudu?

Tato zaruka sice neni, nicmene neni ani problem toto IDE opustit, pokud mi prestane vyhovovat.

Kit

« Odpověď #23 kdy: 05. 07. 2016, 18:39:44 »
Vývoj na cloudu může být nepříjemný v tom, že když je programátor off-line, tak toho asi moc nenakóduje.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 05. 07. 2016, 18:47:01 »

Tato zaruka sice neni, nicmene neni ani problem toto IDE opustit, pokud mi prestane vyhovovat.

V tom případě není důvod vůbec riskovat. Jaký je vůbec důvod přecházet? Co je tak super na něm? A stojí ten risk za to? Potřebuju kódovat ne pořád přecházet a riskovat :)