Podpora pro více uživatelů na stroji

peekaa

• 129
    • Zobrazit profil
Podpora pro více uživatelů na stroji
« kdy: 01. 07. 2016, 20:41:26 »
Mám komplexní problém, který umím řešit na win a potřeboval, kvůli svému pohodlí bych rád toto i na linuxu. Modelová situace: rodinný pc, 4 uživatelé. Všem chci nainstalovat a nastavit nějaký program. Budu nyní přemýšlet o redshift-gtk.

1/ instalace: žádný problém: apt install regshift-gtk
2/ konfigurace: konfigurační soubor bohužel není v /etc, bylo by o hodně jednodušší, ale v ~/.config/. To bych asi zvládl - nějaký si připravím a přes pythonovský skript ho do domovských adresářů rozkopuji
3/ jak pro všechny spustit automaticky po nalogování redshift-gtk? Pro jednoho uživatele to umím - někde ve Vyladovacím nástroji /tuším že to je gnome-tweak-tool/ hned někde nahoře, ale pro všechny ne.
4/ jak pro všechny nainstalovat a nastavit, aby se ikona objevila vpravo nahoře, aby byla viditelná? Zase - pro jednoho to umím: nejdríve nainstalovat na https://extensions.gnome.org/extension/495/topicons/ a pak ve Vyladovacím nástroji povolit a je to.

Díky moc.

Jenda

Re:Podpora pro více uživatelů na stroji
« Odpověď #1 kdy: 01. 07. 2016, 21:07:07 »
Mám komplexní problém
Nabízím ryze imaginární řešení. Pak už zbude jenom reálná část problému.

2/ konfigurace: konfigurační soubor bohužel není v /etc, bylo by o hodně jednodušší, ale v ~/.config/. To bych asi zvládl - nějaký si připravím a přes pythonovský skript ho do domovských adresářů rozkopuji
Ále, k čemu python, for u in pepa franta máňa; do cp -a ~/.config/redshit /home/$u/.config/; chown -R $u:$u /home/$u/.config/; done.

3/ jak pro všechny spustit automaticky po nalogování redshift-gtk? Pro jednoho uživatele to umím - někde ve Vyladovacím nástroji /tuším že to je gnome-tweak-tool/ hned někde nahoře, ale pro všechny ne.

Přidáš .desktop file do .config/autostart/

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 01. 07. 2016, 21:14:16 »
K tomu kopírování, /etc/skel už bylo v rámci pokroku zrušeno?

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 01. 07. 2016, 23:40:25 »
/etc/skel je jen pro nově vytvářené uživatele, já to pochopil tak, že se snaží přidat konfiguraci existujícím.

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 01. 07. 2016, 23:54:02 »
/etc/skel je jen pro nově vytvářené uživatele, já to pochopil tak, že se snaží přidat konfiguraci existujícím.

Nevím, jestli ty uživatele ještě nemá nebo už jo; chtěl jsem se pro jistotu ujistit, že to ještě nenahradil bazmek typu systemd-adduserd  ::)

peekaa

• 129
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02. 07. 2016, 12:17:08 »
Jo, díky. A k tomu bodu 4/ - spíše nikdo neví nebo spíše to prostě nelze?

Jo, uživatele jsou již vyrobení.

Jenda

« Odpověď #6 kdy: 02. 07. 2016, 17:27:17 »
Nejspíš nikdo z nás nepoužívá GNOME3, takže nechápe, že tam rozbili tray.

Možná bude mít to topicons nějaký konfigurák v čitelném formátu nebo gconf, kam to půjde přidat ručně.