Lenovo Idea Center B550 - chrčivý zvuk při startu

molly

Lenovo Idea Center B550 - chrčivý zvuk při startu
« kdy: 01. 06. 2016, 00:05:15 »
Tento All-In-One pocitac mam jiz 2 roky (Lenovo Idea Center B550) a zkusil jsem na nem Win 8, Win 10 a asi 25 linux distribuci. Muj problem je, ze pri startu a restartu se ozyva z integrovanych repropeden velmi silny (jak to nazvat) "chrcivy a sustivy" zvuk a to az do vstupu do login obrazovky, kde to prestane (jak na Win tak na Linuxu).

Navic v momente nastartovani pocitace udelaji reprobedny velmi silne "lupnuti" az mam strach aby se neposkodily. Je zajimave, ze napriklad jsem se dival na rozbalovani a prvni spousteni nekterych jinych All-In-One pocitacu na YouTube a tam byly tyto zvuky slyset take. Tak se ptam, jestli je to normalni chovani All-In-One pocitacu a Z JAKEHO DUVODU? Navic kdyz (na Win i Linux) intenzivne pouzivam disk (klasicky disk ne SSD) a mam nasazene sluchatka a nepsloucham napriklad hudbu tak v tech sluchatkach slysim slaby podobny zvyk jaky popisuji.

Dekuji za odpoved nebo pripominky.
« Poslední změna: 01. 06. 2016, 01:04:09 od Petr Krčmář »

Re:Lenovo Idea Center B550 - chrčivý zvuk při startu
« Odpověď #1 kdy: 02. 06. 2016, 12:21:14 »
To lupnutí jsou kondenzátory  co se nabíjejí,  zbytek netuším

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 02. 06. 2016, 12:50:21 »
Za ten zbytek by mohla byt zodpovedna pozdni inicializace zvukovky, ktera plave v jakemsi nedefinovanem stavu a leze z ni kdovi co. Po natazeni ovladace se pak treba zatlumi vystup, kdyz na vstupu nic neni nebo tak neco. Dejte nekam nahravku, treba to nekdo pozna.

tomasfuk

« Odpověď #3 kdy: 03. 06. 2016, 09:29:46 »
no, já mám monitor s reprákama přes HDMI a taky v tom po startu šumí.

Petr M

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 03. 06. 2016, 19:53:45 »
Lupnutí jsou kondíky ve zdroji.

Co se chrčení týká, tak systém startuje zpomalený, násobičky frekvence se zapínají při náběhu periferek. Pokud je tam někde na desce souběh  audiem, tak pár milivoltů proleze a reprákům to stačí.

SW řešení neexistuje. HW řešení - sepnutí repráků relátkem se zpožděním. Buďto SW, nebo pevný časovač, třeba 555. Jenom bacha na zpětnou šlehu při vypnutí.