DC/AC (ActiveDirectory) permissions

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
DC/AC (ActiveDirectory) permissions
« kdy: 29. 05. 2016, 14:26:41 »
Ahoj,
zajímalo by mne kam si služba Active Directory zaznamená na složky a soubory záznamy o oprávnění.
Proč se ptám:
systémový disk na kterém běží DC/AD -  zůstal původní
disk s daty jsem vyměnil starý za nový - disk s pracovními daty

struktura adresářů na disku s daty zůstala stejná, provedl jsem prostě jen kopii celého starého disku na nový, ale nastavení práv v AD plně zmizelo.

díky za objasnění
« Poslední změna: 29. 05. 2016, 14:28:53 od ZAJDAN »
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Cek

Re:DC/AC (ActiveDirectory) permissions
« Odpověď #1 kdy: 30. 05. 2016, 11:06:50 »
No, prekvapive se to uklada do filesystemu ;-) kde uplne presne asi nepotrebujes k nicemu vedet. V cem jsi delal tu kopii? Při kopirovani ve Windows soubory prebiraj prava podle ciloveho adresare, narozdil od presunu (kde je to ruzne podle umisteni cile).

http://www.tech-faq.com/ntfs-permissions-after-copying-or-moving-files.html

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 30. 05. 2016, 11:13:51 »
pokude je to opravdu uloženo do filesystemu, tak pak je mi to jasné, že se ty práva nepřenesly, já disk s daty skopíroval po síti pomocí scp ale musel bych asi naklonovat disk sevším všudy a ne jen přesunout holá data.

díky za info
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 30. 05. 2016, 11:19:41 »
Jestli to nebude souviset s dedicnymi pravy, ktera na novem disku jsou nastavena jinak nebo vubec. Pokud ten stary disk nema nabourany FS, asi by bylo jednodussi zkopirovat v Linuxu obraz disku namisto souboru a pak to roztahnout pres cely disk.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 30. 05. 2016, 11:24:02 »
to JardaP:
mas pravdu, ale presne tim, ze jsem si nebyl diskem jist(neco se s nim delo) jsem si naformatoval novej(ext4) a data prekopiroval standardni cestou. Mozna se ted udivujete DC/AD a ja mluvim o etx4 ..na DC/AD mam solo virtualni stroj Univention(Linux)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 30. 05. 2016, 11:32:01 »
Aha, tak ted mi neni tak uplne jasne, co je kde, z ceho presne se ztratila prava a z ceho kam jsi kopiroval data.

MP

« Odpověď #6 kdy: 30. 05. 2016, 11:32:31 »
Zkopiroval standardni cestou, to znamena co? Bylo nastaveno kopirovani i na ACL/XATTR?

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 30. 05. 2016, 11:44:09 »
Zkopiroval standardni cestou, to znamena co? Bylo nastaveno kopirovani i na ACL/XATTR?
nebylo, domnívím se, že scp extended attributes neumí, teď již vím, že jsem to měl provést pomocí rsync -X -A

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 30. 05. 2016, 12:05:10 »
SCP on Mac has an extra option:
-E    Preserves extended attributes, resource forks, and ACLs.
Requires both ends to be running Mac OS X 10.4 or later.

škoda, že tomu tak není i na Linuxu

Lol Phirae

« Odpověď #9 kdy: 30. 05. 2016, 14:13:19 »
Ach jo, to byl zase nápad. Můžeš to zkusit opravit přes

Kód: [Vybrat]
robocopy <source> <target> /MIR /SEC /SECFIX
(ten disk s pojebanými právy samozřejmě připojit lokálně)

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 31. 05. 2016, 08:21:50 »
a) kdyby jsi četl pozorně, zjistil by jsi, že windows v tomto případě vůbec nefigurují, proto nelze mluvit o robocopy
b) lokálně ten disk nemám jak připojit, už nemám volnej sata socket

jinak díky všem za osvětu a rady,
svou chybu uznávám a získávám tak i novou zkušenost s přenosem extended attributes

Lol Phirae

« Odpověď #11 kdy: 31. 05. 2016, 11:50:43 »
a) kdyby jsi četl pozorně, zjistil by jsi, že windows v tomto případě vůbec nefigurují, proto nelze mluvit o robocopy

Četl jsem původní dotaz. Pro příště zkus napsat relevantní informace tam.  ::)