Software pro ovládání audiovisuální techniky na firemním Eventu

Roman

Ahoj,

moc prosím o nějaké nakopnutí jakým směrem (třeba i co googlit) v tomohle problému.

Na chystaném Eventu co pořádá naše firma budu mít na starost ovládání prezentací (přednášejících), různá doprovodná videa atd... a hledám nějaké šikovné řešení, které jsou na to buď přímo dělané, nebo které to umí trochu uhladit aby to vypadalo profesionálně.

Konkrétní problémy na které jsem narazil.
U přehrávače videa (používám VCL a GOM) jsme narazil na fakt, že nedokážu oddělit samotný obraz od ovládacích prvků (tak, aby na jedné ploše bylo videa a na druhé byl playlist, různé informace - čas, atd...). Nějaký typ na přehrávač který to umí.

Když u prezentací v powerpointu používám prezentátor (takový ten kus HW) tak to funguje, jenom když mám foucus na prezentaci -> nemůžu na pozadí prezentace s počítačem dělat nic jiného.

A obecně jestli neexistuje nějaký program, který by tu druhou obrazovku (dataprojektor) dokázal víc kontrolovat.

Děkuji za jakékoliv tipy.

Roman

j

Re:Software pro ovládání audiovisuální techniky na firemním Eventu
« Odpověď #1 kdy: 26. 04. 2016, 12:26:57 »
Tak treba zrovna VLC tohle umi bez problemu. A powerpoint taky.

Roman

« Odpověď #2 kdy: 27. 04. 2016, 09:14:47 »
A nějaká nápověda prosím?
To VLC jsem jakštakš voškubal nakonec (ale pořád z toho nejsem nadšenej a je to dost chatrné),
Powerpoint vůbec. Pokud jsem dobře pochopil funkci toho presenteru, tak v systému se jeví jako tlačítko "tab" a moc netuším jak tohle obejít nebo tak nějak.

Děkuji

Roman

« Odpověď #3 kdy: 27. 04. 2016, 11:32:41 »
K, tak VLC jsem vychytal na této úrovni.
Do videa se nevkládají žádné informační texty - (Nástroje->Titulky/OSD->Povolit OSD -> odškrtnout)
Pak přes (Nástroje (dole zobrazit Vše) -> Video -> Vložené video -> odškrtnout)
Plus na stejném místě nabídka "výstup videa na celou obrazovku).

Na co jsem nedošel, že když spustím nové video, tak se spustí na primární obrazovce a nedokážu to přenastavit (ale to se dá přes klávesové zkratky rychle přepínat).

« Odpověď #5 kdy: 27. 04. 2016, 19:49:32 »
Prezenter je jenom oddělené tlačítko myši nebo klávesa (obvykle se dají přepínat), takže bez focusu ve správné aplikaci to nepůjde. Můžete ale prezenterem ovládal aplikaci v jiném počítači, která by podle přijatých kláves ovládala promítací software třeba přes síť. Ale nevím, zda PowerPoint má nějaké API, kterým by bylo možné ho ovládat.

VLC se dá ovládat třeba přes telnet, takže můžete spustit jednu instanci na celou obrazovku, a pak to ovládat opět z jiného počítače.