Prosím poraďte s výberom malého serveru

SixtyNine

Prosím poraďte s výberom malého serveru
« kdy: 27. 04. 2016, 07:50:51 »
Potrebujeme do firmy nový server, požiadavky sú: CPU 4-jadro, 8GB RAM, 2x1TB HDD. Mal by na tom bežať Debian, jediná serverová služba bude databáza Firebird vo verzii 2.5 a chcel by som použiť softwarový RAID. Chcel by som poprosiť niekoho, kto inštaloval Debian na niektorý z aktuálnych serverov, aby mi poradil, ktorý výrobca je najmenej problémový (HP, Lenovo, Dell), prípadne aj konkrétny model...

Re:Prosím poraďte s výberom malého serveru
« Odpověď #1 kdy: 27. 04. 2016, 08:08:48 »
poradil bych HP microserver G8 s Xeonem, ale koukam, ze se asi u nas neda jen tak sehnat.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Trupik

« Odpověď #2 kdy: 27. 04. 2016, 09:36:42 »
To máš jedno. Máme nejaké servery IBM, HP aj Dell a inštalovalo sa to skoro rovnako dobre. Spoľahlivosť a podpora týchto značiek je veľmi dobrá. Okrem CPU/RAM/HDD a ceny by som do úvahy zobral či to má hotswap disky. Pri jednom serveri to asi až tak neoceníš, ale keď bude serverov viac, tak sa z výmeny disku stane bežná udalosť. Vypínať, odpájať a rozoberať server je potom niečo čo u starších serverov často skončí nejakou katastrofou. S hotswap nemusíš nič vypínať a disk vymeníš za normálnej prevádzky.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 27. 04. 2016, 09:42:03 »
Osobně nedám dopustit na Dell.

« Odpověď #4 kdy: 27. 04. 2016, 10:42:00 »
Také jsem spíše pro Dell  :)
Když chceš, dokážeš vše!

Cek

« Odpověď #5 kdy: 27. 04. 2016, 14:34:03 »
zamyslel bych se ještě nad tema 8GB, pokud tam pojede databaze, s vyhledem trosku dopředu. Neporostou ty nároky a pamet? Vetsinou byva levnejsi poridit pamet rovnou nez do tech znackovych dokupovat....

j

« Odpověď #6 kdy: 27. 04. 2016, 17:12:19 »
Také jsem spíše pro Dell  :)
Pokud nesejde na supportu ...

Na databazi je 8GB dost malo. Jak ma ta databaze bejt velka? Bezne pocitej s tim, ze 10% je tak +- minimalni velikost RAMeti (a neco na cache, a system). A pak taky dost zalezi na tom, jak si predstavujes provedeni. Rackmount? Na stojaka?