Nefungující network manager a wifi

Beda

Nefungující network manager a wifi
« kdy: 14. 03. 2016, 13:51:03 »
Ahoj,
mam trochu problém s připojením k síti. Zkousim se pripojit pres Wifi a Network Manager se tvari, ze jsem pripojen, ale neni tomu tak. Ping 8.8.8.8 pise Destination Host Unreachable. Vcera jsem se nemohl pripojit ani pres kabel, tak jsem menil route table a /etc/network/interfaces, tak bych rekl, ze chyba by mohla byt tam.
Vystup route:
Kód: [Vybrat]
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
default         192.168.140.254 0.0.0.0         UG    1024   0        0 wlan0
192.168.140.0   *               255.255.255.0   U     0      0        0 wlan0

Kód: [Vybrat]
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

#by beda
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
Jinak jsem zkousel Network Manager preinstalovat, ale to nepomaha. Dekuju za pomoc

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Nefungující network manager a wifi
« Odpověď #1 kdy: 14. 03. 2016, 20:50:28 »
Kdyz nechodi NM, zkuste nainstalovat Wicd. Obcas jeden ci druhy odmitaji chrochtat s nekterymi wifinami. Treba s tou vasi nechodi NM a kdyz budete mit kliku, s Wicd to pujde.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 14. 03. 2016, 21:43:31 »
Ping 8.8.8.8 pise Destination Host Unreachable.

Podstatné je, kdo tu zprávu posílá. Taky to chce testovat i primitivnějšími způsoby, jako je HTTP a ideálně přes tcpdump zkouknout ty chybové odpovědi.

Citace
Jinak jsem zkousel Network Manager preinstalovat, ale to nepomaha. Dekuju za pomoc

K síti se připojil, nějaké routy nastavil, takže je to spíš na diagnostiku problému než na nějaké divočiny.

Fantomas

« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2016, 09:00:31 »
Vymaz vsechno ohledne sitovky eth0 z /etc/network/interfaces. Network manager ma vlastni konfiguraky.

stefan

« Odpověď #4 kdy: 15. 03. 2016, 10:14:26 »
Já Network Manager na debianu nepoužívám, nemám s tím dobré zkušenosti od počátku co se objevil. Na wifi mi k mé velké spokojenosti slouží kombinace wpa_supplicant + dhclient už léta.
Občas to na nějaké nové instalaci zkouším s NM, ale nakonec ho vždy odinstaluji. Alternativa je použít Wicd, dnes už je spolehlivější :)

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 15. 03. 2016, 10:41:00 »
Já Network Manager na debianu nepoužívám, nemám s tím dobré zkušenosti od počátku co se objevil. Na wifi mi k mé velké spokojenosti slouží kombinace wpa_supplicant + dhclient už léta.
Občas to na nějaké nové instalaci zkouším s NM, ale nakonec ho vždy odinstaluji. Alternativa je použít Wicd, dnes už je spolehlivější :)

To už je mi sympatičtější wpa_supplicant + dhcpcd.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #6 kdy: 15. 03. 2016, 15:21:44 »
Vymaz vsechno ohledne sitovky eth0 z /etc/network/interfaces. Network manager ma vlastni konfiguraky.

tak to tam pridal aby mu chodil aspon ethernet, jak vidis tak wifi se mu hlasi jako wlan0, tu tam nema, takze tu managuje(resp. ma moznost, kdyby mu to fungovalo) NetworkManager

Fantomas

« Odpověď #7 kdy: 15. 03. 2016, 21:19:36 »
tak to tam pridal aby mu chodil aspon ethernet, jak vidis tak wifi se mu hlasi jako wlan0, tu tam nema, takze tu managuje(resp. ma moznost, kdyby mu to fungovalo) NetworkManager
No mas recht :-) Ale ja bych urcite zkusil jeste wicd, jestli se nebude chovat lepe.