Ahoj, snad to tu ještě není úplně mrtvý.
Rozhodl jsem se rozšířit svůj ntb (Lenovo G580, i5-3230M, 6GB DDR3, 1TB HDD 5400 RPM, Win 8.1 64-bit) o SSD místo optické mechaniky, takže jsem koupil 850EVO 250 GB od Samsungu a nějakou
hdd caddy z ebay. Nicméně po montáži caddy do ntb systém disk v caddy vůbec nedetekuje (nenajde volnou partition k naformátování ve správě disků). V UEFI se mi jakoukoliv správu disků bohužel najít nepodařilo. Zkoušel jsem:
- přehodit disky, v pozici původního disku notebook SSD normálně detekuje, takže z jeho strany chyba není; původní HDD v caddy nebyl rovněž detekován
- přepnout "updated SATA board" v caddy (viz obrázek kdesi v odkazu)
- přepnout v UEFI způsob bootování z UEFI na Optimal (pičovina, neb mi pak nenabootoval ani původní disk, ale nic jinýho jsem nenašel)
- přepnout SATA/IDE driver z původního driveru od intelu na univerzální driver
Popravdě mě nenapadá, co ještě dál bych s tím mohl dělat, krom toho, že koupím nějakou jinou caddy a zkusím ji místo současné, ale i tak bych se chtěl zeptat, jestli vás nenapadá něco, co by mohlo pomoct, aniž bych zkoušel jinou caddy, případně jestli nejde o nějaké omezení ze strany ntb, případně UEFI/BIOSu (což mi osobně přijde trochu jako blbost).