Instalace keepalived

pokus

Instalace keepalived
« kdy: 27. 01. 2016, 19:06:21 »
Dobrý den,

snažím se ve virtualboxu dle návodu na stránkách https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-set-up-highly-available-web-servers-with-keepalived-and-floating-ips-on-ubuntu-14-04 nainstalovat keepalived. S touto aplikací nemám žádné zkušenosti a proto jsem si ji chtěl vyzkoušet ve virtuálním prostředí. Při konfiguraci jsem se sekl u bodu Create the Floating IP Transition Scripts, chce to nějakou registraci či co, ale já takovou službu nemám vůbec aktivní. Dalo by se nastavit keepalived nějak jinak aby zjišťoval nefunkčnost nginx a nepotřeboval droplet_ID
Ideálně kdybyste mi tady dali nějaký příklad, případně mě nasměrovali na nějaký jiný tutoriál.
Děkuji

hokus

Re:Instalace keepalived
« Odpověď #1 kdy: 27. 01. 2016, 19:19:52 »
tak si ji u DigitalOcean aktiv kdyz uz pouzivas jejich navod :-DD

hokus

« Odpověď #2 kdy: 27. 01. 2016, 19:20:12 »
aktivuj

pokus

« Odpověď #3 kdy: 27. 01. 2016, 20:38:37 »
Byl to prvná návod který jsem našel a hned ho začal zkoušet :D

« Odpověď #4 kdy: 28. 01. 2016, 08:19:31 »
Byl to prvná návod který jsem našel a hned ho začal zkoušet :D
Tak to máme velký štěstí, že jsi nekápl na návod na výrobu atomové bomby.

Wily

« Odpověď #5 kdy: 28. 01. 2016, 09:25:44 »
Abys mohl použít keealived, tak by to chtělo alespoň dva ty virtuály a jednu adresu navic, která se bude prohrazovat mezi těma dvouma virtuálama, podle toho, kdo z nich bude master a kdo slave.

pokus

« Odpověď #6 kdy: 28. 01. 2016, 09:54:29 »
Dobrý den,

našel jsem jiný návod na instalaci https://raymii.org/s/tutorials/Keepalived-Simple-IP-failover-on-Ubuntu.html mám dva virtualy a na každném z nich keepalived a nginx. Když na prvním prvním virtualu dám ping společné ip adresy tak to pingá, když dám na prvním serveru wgetem stáhnout html které servívuje nginx tak stáhnu pouze html z prvního server. Nemělo by se to chovat tak, že když není první server dostupný tak pomocí sdílené ip adresy budu přesměrovaný na server druhý?

blb

« Odpověď #7 kdy: 28. 01. 2016, 11:07:43 »
Vzdy dostupna bude prave ta sdilena adresa. Pokud je jeden keepalived server nedostupny, sdilenou IP adresu dostane ten dostupny. Pokud je to u tebe jinak, mas to spatne nastavene :)

pokus

« Odpověď #8 kdy: 29. 01. 2016, 14:21:23 »
Keepalived už +/- fičí. Když na serveru1 pomocí sdílené ip adres stáhnu web soubor stáhne se ze serveru1 na serveru2 se stáhne taky ze serveru1 když na serveru1 vypnu nginx tak se soubor stáhne ze serveru2 na serveru 2 taktéž, ale po opjetovním nahození nginx na serveru1 už nedojde k prohození serveru a pořád stehuju ze serveru2 je to tak v pořídku?