Thinkpad x201: Wi-Fi karta umřela?

tomasss

Thinkpad x201: Wi-Fi karta umřela?
« kdy: 25. 10. 2015, 21:13:19 »
Ahoj všem,

mám Thinkpad x201 na kterým jsem nějakou dobu provozoval linux. Nyní jsem ho potřeboval uvést do původního stavu, tak jsem provedl obnovu z recovery CD.
Obnova proběhla OK, ale po naběhnutí win 7 nevidí wifi kartu. Říkal jsem si asi ovladač - podívám se do výpisu zařízení, žádný žlutý otazník, žádné neznámé zařízení,ale ani žádná wifi. 
Zkontroloval jsem manuální tlačítko pro zapnutí wifi - zapnuto. Říkám si podívám se do BIOS - a v BIOS wifi vypnuta ????
Nevypínal jsem ji, do BIOSu jsem rok nelezl, 5 min před obnovou win 7 tam bylo ubuntu a wifi fungovala. OK,wifi jsem v bios zapnul.

Spustím znovu win 7 a to stejné, žádná wifi. Teď už mě polil studený pot. Spouštím linux z usb - žádná wifi karta, frkill - nic, lsmod nic, jen ethernetová karta.

Na googlu jsem našel jsem jeden úplně stejný příspěvek,ale bez řešení. Nevíte někdo co s tím ?  Nechce se mě věřit že by karta tak najednou umřela.

« Poslední změna: 25. 10. 2015, 21:51:54 od Petr Krčmář »

tomasfuk

Re:Thinkpad x201: Wi-Fi karta umřela?
« Odpověď #1 kdy: 25. 10. 2015, 22:00:46 »
A co na to výrobce?

tomasss

« Odpověď #2 kdy: 25. 10. 2015, 22:29:28 »
výrobce jsem nezkoušel,ale stejně už nb není v záruce.

Pořád jsem se nemohl smířit s tím, že by to byl hw problém. Dle toho, že si wifi sama vypnula v biosu, jsem si říkal, že by to s tím mohlo souviset.
bios defaults - nepomohlo,   aktualizace biosu - nepomohlo, 

Poslední možnost - resetovat bios. Klávesnice ven, palm rest ven, odpojit cmos baterku. Ještě že je ten thinkpad celkem jednoduchý na rozdělání. Složím, pustím archbang z usb a WIFI FUNGUJE !!!!!!

Takže když to shrnu - obnova win 7 z recovery  nějakým záhadným způsobem zabila wifi v biosu.

Ponaučení -  příště tam ty vidle neinstaluj :-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25. 10. 2015, 23:12:19 »

Pořád jsem se nemohl smířit s tím, že by to byl hw problém. Dle toho, že si wifi sama vypnula v biosu, jsem si říkal, že by to s tím mohlo souviset.

On dneska BIOS uz neni jakasi konfigurace, kterou si nastavite a drzi. Ja kdyz na Esusu ve Widlich vypnu wifi, tak ji pak najdu vypnutou v BIOSu. To same kamera a bluetooth. Oni to pouzivaji jako zalohu konfigurace pro OS, pritom OS by do toho vubec nemel mit moznost psat a konfiguraci by si ovladac mel ukladat nekam jinam.

ByCzech

« Odpověď #4 kdy: 26. 10. 2015, 00:19:58 »

bios defaults - nepomohlo,   aktualizace biosu - nepomohlo, 

Poslední možnost - resetovat bios. Klávesnice ven, palm rest ven, odpojit cmos baterku. Ještě že je ten thinkpad celkem jednoduchý na rozdělání. Složím, pustím archbang z usb a WIFI FUNGUJE !!!!!!

Takže když to shrnu - obnova win 7 z recovery  nějakým záhadným způsobem zabila wifi v biosu.

Ponaučení -  příště tam ty vidle neinstaluj :-)

Kvůli resetu BIOSu rozebírat notes? ;)

moutzl

« Odpověď #5 kdy: 26. 10. 2015, 01:03:24 »
uz 2x se mi stalo, ze u hw switche vypadl kabel k hw switchi ze zasuvky. To cinsky dite, coto montovalo, tam ten kabel natlacilo nakrivo a malo.

tomasss

« Odpověď #6 kdy: 26. 10. 2015, 18:10:18 »

" Kvůli resetu BIOSu rozebírat notes? ;)  "

Jestli to jde u tohoto thinkpadu i jinak tak budu jen rád, nerad bych to opakoval :-)
Nějaký tajný tip ?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 26. 10. 2015, 18:45:41 »
@tomasss: To uz v Thinkpadech nejde ani normalne odpojit baterka? Za casu IBM mela dratky a byla zapichnuta do konektoru.

Pravda, uz jsem videl i notebook, kde baterka byla zapajena do moba a bez komletni demontaze se k ni nedalo dostat. Jestli to Lenovo pytlikuje takto, je upadek jeste horsi, nez jsem cekal.

tomasss

« Odpověď #8 kdy: 26. 10. 2015, 22:02:21 »
odpojit naštěstí jde, jen se musí oddělat klávesnice a palmrest :-(

krtek

« Odpověď #9 kdy: 27. 10. 2015, 04:11:52 »
Hmmm....

Co skusit fn+f5 (proste funkni tlacitko na site). Zrovna jsem na puvodni disk ve svem x200s daval win7 a takto zapinal bt. Chovalo se to uplne stejne.

Fantomas

« Odpověď #10 kdy: 27. 10. 2015, 09:11:57 »
Hmmm....

Co skusit fn+f5 (proste funkni tlacitko na site). Zrovna jsem na puvodni disk ve svem x200s daval win7 a takto zapinal bt. Chovalo se to uplne stejne.
Klavesove zkratky nekdy dokazou potrapit, treba vypnuti touchpadu je pro uzivatele neprekonatelna libustka :-)

krtek

« Odpověď #11 kdy: 27. 10. 2015, 20:59:04 »
Hmmm....

Klavesove zkratky nekdy dokazou potrapit, treba vypnuti touchpadu je pro uzivatele neprekonatelna libustka :-)

Dneska uz zastavam ze lidskou blbost nema cenu lecit, proste ti to reknu jednou a delej si co chces. Myslis ze na mne nekdo dal, kdyz jsem mu rekl at si zahesluje bios nebo se pripadne najde vtipalek co to udela za nej.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 27. 10. 2015, 22:35:24 »
Dneska uz zastavam ze lidskou blbost nema cenu lecit, proste ti to reknu jednou a delej si co chces. Myslis ze na mne nekdo dal, kdyz jsem mu rekl at si zahesluje bios nebo se pripadne najde vtipalek co to udela za nej.

Ono to kolikrat vyjde nastejno. Aby nekomu vtipalek nezaheslil BIOS, dotycny si ho zahesli sam. A pak..... zapomene heslo. Uz mockrat jse tohle videl na forech, tusim i tady.

ByCzech

« Odpověď #13 kdy: 28. 10. 2015, 02:59:54 »

" Kvůli resetu BIOSu rozebírat notes? ;)  "

Jestli to jde u tohoto thinkpadu i jinak tak budu jen rád, nerad bych to opakoval :-)
Nějaký tajný tip ?

Dá se to i softwarově: http://www.askvg.com/how-to-reset-remove-bypass-a-bios-or-cmos-password/

Navíc není v BIOS setupu něco jako Load Default Values ap.?