Lenovo t420 klávesnice

jumper

Lenovo t420 klávesnice
« kdy: 05. 09. 2015, 12:43:36 »
Zdravím,
mám problém s mým notebookem, z ničeho nic přestalo fungovat několik kláves, po rozdělání jsem přišel na to že je problém na straně klávesnice v přechodu flex kabelu do klávesnice, snažil jsem se ho vyčistit a víc přitlačit nic z toho nepomohlo, našel jsem víc lidí s tímto problémem a vždy se měnila celá klávesnice, nikdo se o opravu nepokoušel. Nesetkal se někdo s tímto problémem? Případně neválí se někomu klávesnice do tohoto notebooku doma za rozumnější cenu než v tuzemských obchodech? Nemůžu si momentálně dovolit  jen tak vypláznout 1900 Kč ani čekat až dojde z Číny "originální" klávesnice.
Děkuji za odpověď.

Zdenek Henek nereg

Re:Lenovo t420 klávesnice
« Odpověď #1 kdy: 05. 09. 2015, 22:19:26 »
Zdravím,
mám problém s mým notebookem, z ničeho nic přestalo fungovat několik kláves, po rozdělání jsem přišel na to že je problém na straně klávesnice v přechodu flex kabelu do klávesnice, snažil jsem se ho vyčistit a víc přitlačit nic z toho nepomohlo, našel jsem víc lidí s tímto problémem a vždy se měnila celá klávesnice, nikdo se o opravu nepokoušel. Nesetkal se někdo s tímto problémem? Případně neválí se někomu klávesnice do tohoto notebooku doma za rozumnější cenu než v tuzemských obchodech? Nemůžu si momentálně dovolit  jen tak vypláznout 1900 Kč ani čekat až dojde z Číny "originální" klávesnice.
Děkuji za odpověď.

pouzita
http://www.nbwn.de/products/45802/zubehoer-ersatzteile/zubehoer-sonstiges/eingabegeraete/notebooktastaturen/thinkpad-t-w-x-serie/lenovo-thinkpad-notebook-tastatur-t-w-x-serie.html

Kolemjdoucí

« Odpověď #2 kdy: 06. 09. 2015, 00:44:48 »
Většinou vlivem oxidace se přeruší flex PCB někde po trase klávesnice. Na opravu používám stříbrný lak na opravu tohodle typu. Pár klávesnic jsem takhle opravil a fungují do dnes, akorát u té ntb klávesnice je to těžší rozdělat. Na diagnostiku stačí multimetr a propískat cesty. Na jedné je vždy několik kláves, prostě zapojené do matice.

jumper

« Odpověď #3 kdy: 06. 09. 2015, 12:13:00 »
Problém je opravdu v přechodu z folie klávesnice do flex kabelu který vede dál do základní desky. Pokud jsem ten přechod rozdělal a přitlačil na pravé straně fungovaly ty klávesy který jinak nefungovaly, ale naopak ty co fungovali tak přestali, pokud jsem přitlačil nalevo byla situace opačná, ale za žádnou cenu sem nedosáhl výsledku plně funkční klávesnice. Navíc mým hraním přestala fungovat i horní řada kláves (volume, power button, thinvantage) takže už jsem donucený tu klávesnici koupit.
Děkuji za odkaz, koukal jsem na německý ebay i amazon, ale shopy v zahraničí mně nenapadly.