CCNA certifikát

nekdojiny

CCNA certifikát
« kdy: 18. 07. 2015, 15:41:24 »
Ahoj, mám pár otázek týkající se CCNA certifikátu. Abych získal certifikát, musím se zúčastnit 4 kurzů a udělat nějaké testy. Mám za sebou první kurz, za který jsem dostal nějaký "malý" certifikát. Slyšel jsem, že ten malý certifikát má nějakou omezenou dobu platnosti, která se prodlužuje vykonáváním těch dalších kurzů, je to pravda?

Dále, když budu tedy chtít pokračovat druhým kurzem, stačí dodat jen ten malý certifikát, že? Profil, který mám v netacad.com vytvořený s tím nesouvisí/souvisí, dostanu nový/budu mít předchozí ?

Děkuji za reakci.

1john2

re:
« Odpověď #1 kdy: 18. 07. 2015, 16:25:06 »
Pokud myslime oba stejny maly certifikat, ten nema prumyslovou platnost, je to jen papir na vysoke ze si to udelal(tak to bylo kdysi na VUT).
Na zaklade maleho certifikatu jsme meli moznost udelat si prumyslovy(velky) se slevou.

Ted uz hodne premyslim.. CCNA se dal udelat pro kazdy stupen, ale nejsem si jisty jestli slo delat dvojku kdyz clovek nema jednicku.

nekdojiny

Re:CCNA certifikát
« Odpověď #2 kdy: 18. 07. 2015, 16:58:42 »
Jasně, vím, že ten malý certifikát jenom označuje, že si udělal ten a ten kurz, ale jde mi o to, že prý je ten malý certifikát časově omezen, tedy bych musel do nějakého data udělat další kurz, jinak mi ten předchozí propadne.

Bohužel někteří tvrdí to a jiní zase ono. Na Ciscu jsem se to snažil najít, ale jsou tam jenom takový ty kecy jak jsou "the best".

Jinak je účet v netacad.com vázán na další kurz, nebo ne?

lukasn

« Odpověď #3 kdy: 18. 07. 2015, 18:41:25 »
Ked pojdes na dalsi kurz, ucet na netacad ti zostava. Otvori sa ti tam akurat novy kurz. O nejakej obmedzenej platnosti tych "malych" papierov neviem, ja som pokracoval hned ako som ukoncil jeden kurz tak som siel na dalsi. Kazdopadne, kurzy vobec nemusis robit aby si mohol robit priemyselny certifikat, akurat ked spravis 4 final na prvykrat nad 80% (myslim) dostavas zlavu podla vysledku ( ja som mal 59% zlavu na CCNA skusku ). 

nekdojiny

« Odpověď #4 kdy: 18. 07. 2015, 19:09:30 »
Aha, ještě bych měl poslední otázku. První kurz jsem si stihl ještě udělat na SŠ ( bohužel nám to nabídli až ve čtvrťáku :/ ) Rád bych ten CCNA získal, chci tedy pokračovat v kurzech na VŠ.

Měl jsem za to, že účet na netacad.com je pod správou daného instruktora. Když mi tedy zůstává i při dalších kurzech, nemůže se stát, že by mi účet můj bývalý instruktor smazal?

mko

« Odpověď #5 kdy: 18. 07. 2015, 22:18:14 »
Ten "malý certifikát" je jen potvrzení o absolvování kurzu a nemá omezenou platnost. Pro skutečné CCNA je třeba absolvovat test v testovacím centru, je pak skutečně platný a uznávaný a má omezenou platnost, takže je třeba jej obnovovat.

nekdojiny

« Odpověď #6 kdy: 18. 07. 2015, 23:22:41 »
Ok, už je mi to jasné, díky za odpovědi.

Ondrej

« Odpověď #7 kdy: 18. 07. 2015, 23:53:13 »
"Abych získal certifikát, musím se zúčastnit 4 kurzů a udělat nějaké testy."

Pravdou je, že do žádných kurzů chodit nemusíš. Pokud ti jde jen o oficiální certifikát, tak zaplatíš (za CCNA je to 250$, tuším) firmě která má na to pověření, většinou to dělají školící střediska. K nim přijdeš a naklikáš cca 50 odpovědí a máš to. Je to jen o penězích, ne o nějakých praktických znalostech.

Pokud ti jde o znalosti a praktické zkušenosti, tak doporučuji navštěvovat kurzy. Hodně VŠ je má pro studenty zdarma. Nevím jak teď (CCNA má novou verzi), ale minulý rok bylo, že kdo dodělal final exam v CCNA4 na první pokus a měl více jak 80% správně, tak dostal 70% slevu na certifikát. Nicméně, tato sleva platí jen 2 měsíce.

Jinak, jak už zde psali jiní, z NetAcadu si můžeš stáhnout PDF kde je že si daný kurz absolvoval.

Bartik

« Odpověď #8 kdy: 19. 07. 2015, 12:06:20 »
Na industry zkousku potrebujes slozit test z ICND1 a ICND2.. muzes slozit jednu zkousku ze vseho nebo to rozdelit na dve casti.. skoleni nabizi napr. OKSystem.
Na ICND1 jsem se ucil sam - koupil jsem si e-learning primo od Cisca.. cca 15k.. na ICND2 jsem absolvoval skoleni v OKSystemu.. cca 30k..

Samotna zkouska probiha v nejakem testovacim centru - odevzdas vsechny osobni veci, dostanes tabulku s fixem na psani, si nahravan kamerou celou dobu a mistnost nesmis opustit sam.. docela prisny :D  kdyz jsi hotovej zazvonis na zvonecek a oni te vyvedou :)