Ubuntu Touch na Gigabyte GSmart?

Host_Ubuntu

Ubuntu Touch na Gigabyte GSmart?
« kdy: 21. 05. 2015, 11:54:49 »
Vím že je to z bláta do louže, nebo možná spíš prašť jak uhoď, ale ptám se čistě teoreticky.

Koukal jsem jakou konfiguraci má BQ Aquaris E4.5 a zjistol jsem, že je až na maličké drobnosti stejná jako u telefonu Gigabyte GSmart Saga S3.

Jak moc možné by bylo, že by Ubuntu Touch z Aquarisu běžel v Gigabyte GSmart Saga S3?
Firmware pro Aquaris E4.5 jsem oběvil na UbuntuGear.com.

Tak že bych ho jen nahrál do toho GSmarta.
« Poslední změna: 21. 05. 2015, 12:30:58 od Petr Krčmář »

Lojza

Re:Ubuntu Touch na Gigabyte GSmart?
« Odpověď #1 kdy: 23. 05. 2015, 23:13:11 »
Ahoj pokúšal si sa tam dostať ten firmware ? Či ešte nie ?

Host_Ubuntu

« Odpověď #2 kdy: 25. 05. 2015, 11:21:32 »
Ahoj pokúšal si sa tam dostať ten firmware ? Či ešte nie ?
No chci to zkusit, ale ten telefon má kámoš a nerad bych mu ho bricknul :-D

nobody

« Odpověď #3 kdy: 25. 05. 2015, 21:23:14 »
hele to mas jako s autem... kdyz budes chtit prohodit motor z podobneho, mel by jsi obrovske stesti kdyz by vse pasovalo, s nejvetsi pravdepodobnosti bys musel alespon upravit drzak, zredukovat prevodovku, kabelaz a hadicky ;) a to si jeste predstav ze u auta mas k motoru pristup, co bys delal kdyby mel na haubne specialni zamek a od vyrobce/prodejce by si k nemu nedostal klice :) (aka uzamcenej bootloader)

Host_Ubuntu

« Odpověď #4 kdy: 26. 05. 2015, 07:21:52 »
hele to mas jako s autem... kdyz budes chtit prohodit motor z podobneho, mel by jsi obrovske stesti kdyz by vse pasovalo, s nejvetsi pravdepodobnosti bys musel alespon upravit drzak, zredukovat prevodovku, kabelaz a hadicky ;) a to si jeste predstav ze u auta mas k motoru pristup, co bys delal kdyby mel na haubne specialni zamek a od vyrobce/prodejce by si k nemu nedostal klice :) (aka uzamcenej bootloader)
To pro mě není moc dobré přirovnání. Už proto, že u auta je pro mě problém vyměnit kolo, natož motor. Navíc nepoznám rozdíl mezi motorem ze škodovky a motorem třeba z volkswagenu. Pro mě je to prostě motor.

kuba77

« Odpověď #5 kdy: 26. 05. 2015, 15:17:46 »
Já bych to neriskoval. U všech smartphonů s Androidem i Windows Mobile (6.5 a nižší) platí, že ROM musí být pro konkrétní typ smartphonu i přesto, že mají stejný chipset.

Kowalsky

« Odpověď #6 kdy: 26. 05. 2015, 15:31:14 »
Pokud ten hw není 1:1. Tj. uplně stejný model jenom jinak značený, tak na to romku nenacpeš. V ROMce je docela dost balastu jako HW ovladače, ruzný bloby a podobně. Každá romka se musí dělat přímo na míru určenýmu modelu. To znamená romku s ubuntu na ten aquaris nacpeš. Je to stejný hw jenom místo droidu je to ubuntu. Jinam už to nedáš. Teda dáš, ale tak 80% ti nebude fungovat, jestli se to teda vůbec zapne..

3ugeene

« Odpověď #7 kdy: 26. 05. 2015, 15:57:27 »
Pokud tam problémy budou (a to téměř na 100%), bude to minimálně v hovadinách typu foťák, nějakej senzor nebo tak. Je jedno, že to má stejný věci, může tam být jinej chipset, model něčeho nebo jinej parametr a ten systém se s tím může odmítat bavit.