Návrh na vytvoření aplikace

honza_plus

Návrh na vytvoření aplikace
« kdy: 25. 03. 2015, 14:10:46 »
zdar hosi,
rad bych jsi procvicil me zkusenosti v oblasti programovani. ovladam .NET/C# technologie. Ale myslim, ze na tom nesejde v com programuji. dulezity je, ze mne nenapada co bych mohl naprogramovat, jak si prohlubit znalosti, vytvorit nejake reference pro zamestnavatele. casu mam dost i v praci, jen nevim co delat, resp. nevim jak se prinutit. mate nekdy takovej problem?
dekuji moc
« Poslední změna: 25. 03. 2015, 19:16:10 od Petr Krčmář »

Syntax Horror

Re:navrh na vytvoreni aplikace
« Odpověď #1 kdy: 25. 03. 2015, 14:48:54 »
Zdravim,

radu pro Tebe asi nemam, ale rad bych se zeptal, kde ze to vlastne pracujes? Neocekavam konkretni odpoved jako Mestsky urad Karvina, 3. patro dvere 326, ale staci ramcove...

diky

dword

« Odpověď #2 kdy: 25. 03. 2015, 14:53:31 »
Dobre se dela ten projekt, o kterem mam jasno. Kdyz jsem zacinal programovat take jsem "nevedel co", velky projekt byl stale prilis ambiciozni a malych uz jsem mel po krk. Casem jsem zjistil, ze to je spise tim, ze dost veci pro mne bylo jeste stale slozite udelat a tak jsem se naucil nejake veci o datovych strukturach a zkousel si osahat jejich implementace (pole, seznamy, stromy), pak ruzne komunikace, thready atd... Tehdy se to pro mne vse zlomilo a najednou jsem byl schopen psat slozite programy. Takze za sebe mohu rici, ze u mne takove myslenky vyvolavala neuprimnost sameho k sobe v tom co umim a neumim. Drive jsem vetsinou predcasne rezignoval neco dokoncit, ale pote co jsem ziskal lepsi programatorskou zasobu jsem jiz intuitivne zvolil na zacatku spravne reseni a rovnou videl koncept pred sebou a o to vic mne bavilo to programovat, protoze jsem vedel, ze to jiz dokazu. Tot cast jestli se to stava i ostatnim (nerikam ze to maji vsichni stejne, ale je to ma osobni zkusenost).

Jinak pokud te bavi skola hrou a opravdu nevis coby, pak muzu z vlastni zkusenosti doporucit ceskou hru Space Engineers, tam lze programovat soucastky sve lodi ci zakladny v C# a tvorit tak docela sofistikovane veci, moznosti jsou nepreberne. Na to ti zamestnavatel kasle, ale tobe to dat neco muze, nevim v jake jsi fazi tak to ber jen jako nezavazny tip.

Take mnoho inspirace a zkusenosti jsem nabral ctenim cizich kodu.

Nevim ale v jake fazi jsi a timpadem ani jestli takove hrani si ma pro tebe jeste smysl,

honza_plus

« Odpověď #3 kdy: 25. 03. 2015, 15:03:50 »
co myslis fazi? mam prakticke znalosti, jiz 3 rokem programuji pro firmy, teda jde o normalnou praxi, zkusenost s realnim svetem. pracoval jsem vo firmach s MVC, Webforms, WPF.
ono rikam, neni podstatni v com delam, spis to chce nejakou myslenku, co delat, co programovat. nejsem uz nejakej zacatecnik. mam take znalosti ze siti, parsovani paketu apod.

Syntax Horror:
delam vyvojara v jedny nemenovany spolecnosti na zivnostnak. ale abych dal na pravou miru, proc mam tolik casu, oni me nevedi efektivne vyuzit. vcera jsem byl 3x za analytikem, ale nemel cas me ukolovat. dnes jsem byl 1x, ale byl nasratej, mel meeting a ze nema cas. tolik k tomu

peva

« Odpověď #4 kdy: 25. 03. 2015, 15:40:25 »
Pokud by ti nevadila jiná platforma (open source, java, tomcat, mySQL/mariaDB, eclipse/netbeans),
tak mi napiš na petr.vana@email.cz.....Soukromně si vyvíjim Cloud řeseni z oblasti logisticky s možná nějakým potenciálem.
Jsem zatím na začátku....

honza_plus

Re:Návrh na vytvoření aplikace
« Odpověď #5 kdy: 25. 03. 2015, 21:24:19 »
bohuzel javu neovladam. jenom MS technologie.

Thomas_

« Odpověď #6 kdy: 25. 03. 2015, 21:45:54 »
V současné době dávám dohromady framework(možná lepší název je CMS) na kterým by se daly stavět velmi rychle webové aplikace. Používám pro to technologie MSSQL a C# spolu s Telerik Komponenty.

Pokud by jsi měl zájem tak sem napiš email na který tě můžu kontaktovat.

archa

« Odpověď #7 kdy: 25. 03. 2015, 22:07:00 »
pokud bys chtel C++ pro neuronove site, mam projekt od stredne-pokrocileho az po optimalizaci GPGPU/ASM/cache profiling;
je to OSS, muzu vest, peniz (maly, ale nejaky) by taky mohl byt.
kdyztak dej vedet jestli mam napsat vic info.

archa

« Odpověď #8 kdy: 25. 03. 2015, 23:12:39 »
pokud bys chtel C++ aneuronove site, mam projekt od stredni obtiznosti az po GPGPU/ASM/cache optimalizaci; mohl bych to vest&radit,
nejaky (i kdyz maly) peniz by taky mohl byt; projekt je OSS; pokud bys mel zajem, poslu vice info.
Ahoj

ghost

« Odpověď #9 kdy: 26. 03. 2015, 08:03:39 »
Neuronove site bych bral :) ovsem nikdy jsem se moc nevenoval C++ :(

archa

« Odpověď #10 kdy: 26. 03. 2015, 08:42:10 »
Neuronove site bych bral :) ovsem nikdy jsem se moc nevenoval C++ :(

Tak to zalezi, jestli bys se to chtel ucit, nebo ne.
Nevim, jak velky je prechod od C# k C++, ale neco se da najit, treba tady http://geekswithblogs.net/mikebmcl/archive/2012/02/02/c-to-c-ndash-a-somewhat-short-guide.aspx

Pokud by te neuronky zajimaly, koukni na nas projekt tady https://github.com/numenta/nupic
Zacatecnicky C++ ukol by bylo neco z https://github.com/numenta/nupic.core/issues/367
Tezke pak https://github.com/numenta/nupic.core/issues/28

ghost

« Odpověď #11 kdy: 26. 03. 2015, 09:52:51 »
Perfektni, to je to co jsem chtel vzdycky delat :) jdu se tedy doucit C++  :)

« Odpověď #12 kdy: 26. 03. 2015, 10:36:50 »
Ahoj, měl bych úplně konkrétní zadání: http://forum.root.cz/index.php?topic=9352.0

Tomáš Roll

« Odpověď #13 kdy: 26. 03. 2015, 14:26:01 »
Začni s nějakým velkým projektem a neboj se ho kdykoliv smazat a začít znova, líp.