Máte už Ubuntu phone?

Ondra....

Máte už Ubuntu phone?
« kdy: 11. 02. 2015, 10:06:24 »
Dneska se prodava Ubuntu Phone, poridil si to nekdo? Nejake dojmy proc si to nekoupit?
« Poslední změna: 12. 02. 2015, 21:22:28 od Petr Krčmář »

Tetřev

Re:Ubuntu phone
« Odpověď #1 kdy: 11. 02. 2015, 12:28:10 »
Vzhledem k tomu, že ten Ubuntu phone je v podstatě veřejnej betatest, tak bych si to koupil max pro zajímavost. Určitě ne jako náhradu za aktuální smartphone. Už jen to, že pro to nevyvinuli vlastní model, ale napasovali to na model, kterej byl původně pro úplně jinej systém tak nějak poukazuje na to, že jim jde jen o to rozšířit řady betatesterů, ne uživatelů.

Jimm

« Odpověď #2 kdy: 11. 02. 2015, 13:35:22 »
Jiný pořádný Linuxový phone pořádně neseženeš, takže záleží na tom, jak moc jsi geek. Měl jsem to naposledy v Nexusu cca před půl rokem a musel jsem ještě utéct, několikrát mě nevzbudil budík a když jsem se podíval do nastavení, zjistil jsem že se přeřídil na nějaký vymyšlený čas, pokaždé jiný. :) Ale tak zásadní věci za toho půl roku určitě vychytali. Stále je problém s aplikacemi, nepočítej s tím že seženeš třeba svou bankovní appku pro Ubuntu... Jinak je to ale špica, například s terminálem jsem byl fakt spokojený.

SB

« Odpověď #3 kdy: 12. 02. 2015, 10:25:55 »
...Už jen to, že pro to nevyvinuli vlastní model, ale napasovali to na model, kterej byl původně pro úplně jinej systém tak nějak poukazuje na to, že jim jde jen o to rozšířit řady betatesterů, ne uživatelů.

?? Nechápu. To jakože když se softwareová firma nesere roky s vlastním HW (s kdovíjakým výsledkem), ale použije existující, funkční, ověřený, na který mu tím pádem zůstává víceméně pouze nutnost vyrobit (nebo získat) ovladače, tak je to špatně a nebude to fungovat? To jsou na mě příliš složité myšlenkové pochody...

nobody

« Odpověď #4 kdy: 12. 02. 2015, 15:34:10 »
SB: presne... vzdyt preci kazdej pouziva GNU/Linux taky na HW od Linux Foundation :-D

OMG

Re:Máte už Ubuntu phone?
« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2015, 09:25:16 »
nemam, neplanuji. Pokud bych chtel telefonovat, nebo browsovat internet, mozna... Ale ja telefon pouzivam ke planovani schuzek, poslechu muziky, videa a dalsim vecem... Zvlada treba upozorneni k odjezdu na schuzku predem dle aktualni dopravni situace? To ze to ma x jader me vubec nezajima pokud to neumi veci ktere pouzivam...