Životnost Wi-Fi routerů

Hoori

Životnost Wi-Fi routerů
« kdy: 15. 01. 2015, 22:52:17 »
Ahoj,
mám takové divné zkušenosti s wifi. Po nějakoé době mi vždy routry začnou odcházet způsobem padání wifi, sekání se, atd...
Nemáte podobné zkušenosti? Co používat v infrastruktuře v domácnosti, aby to člověk nemusel každé dva roky řešit?

Díky

jj

Re:Životnost Wi-Fi routerů
« Odpověď #1 kdy: 15. 01. 2015, 23:04:25 »
neco, v cem neodejdou kondiky

#Tom

« Odpověď #2 kdy: 15. 01. 2015, 23:27:48 »
Doporučuji domácí server s wifi kartou.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 15. 01. 2015, 23:40:24 »
Uz aspon 5 let provozuju Linksys WAG200G z elektrosrotu. Polovicka mela jakysi Belkin, ktery odesel tak tyden po zaruce. Osobne nedoporucuji stroje, ktere se hreji tak, az se na nich da ohrivat obed, tam kondenzatory vyschnou uplne nejdriv.

Unknown

« Odpověď #4 kdy: 16. 01. 2015, 00:03:46 »
Ve vetsine dnesnich wifi routeru je jeden chip velikosti nehtu na malicku kterej je pri plny zatezi sotva lehce teplej a dva, tri maly kondiky. Odber chipu Atheros v soucasnych Nkovych routerech jsem nekde cetl ze je <2W

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. 01. 2015, 00:17:39 »
Já provozoval Belkina přes 6 let a to docela hřál a byl zavřený ve skříni, dával sem ho pryč ne kvůli poruše, ale kvůli výměně za rychlejší, ale byl to kousek za cca 4 tis.

Ono je to o tom co jak moc velkej je to křáp a kam je to strčený.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 16. 01. 2015, 00:24:01 »
@Tonda: Tak konkretne Belkin je proflaknuta firma. Podplaceli redaktory casopisu, aby jim napsali pozitivni recenze na ten jejich ausus. A lidi, kteri se s Belkinem spalili, neni malo. Mozna, ze kvalitu posleze zvedli, ale cert jim ver. A co se tyka jejich USB wifin, tak jen pres moji mrtvolu. Broadcom chipy v tom jsou a jeste pokazdy jiny, i kdyz se jedna o stejny model wifiny. To je pak radost hledat na to ovladace.

technomaniak

« Odpověď #7 kdy: 16. 01. 2015, 06:55:58 »
Co používat v infrastruktuře v domácnosti, aby to člověk nemusel každé dva roky řešit?

Já si tedy koupil za cca 10 let pouze dva routery, pokaždé pro jiné místo ( domov, nájem ) a jedou pořád. Většinou to byli modely za cca 500-700 kč. Jeden značky SMC někdy v roce 2006 a funguje do dnešních dnů, jede 24x7. A druhý nějaký noname(žádná značka na krytu neexistuje a v admin rozhraní není žádné jméno) za 500 kč v roce 2007,8 a jede stále za 24x7. Toť má zkušenost.

tdvorak

« Odpověď #8 kdy: 16. 01. 2015, 07:09:00 »
Linksys wrt54g šlapal jako hodinky řadu let a nejspíš by jel dodnes. Ale k DSL jsem dostal modem i s wifi, tak už jej není třeba.

« Odpověď #9 kdy: 16. 01. 2015, 08:12:10 »
Mám 2x WRT 311 a jedou do dnes posledních 8 měsíců v tahu. Pak mám asus WL500Gp mimo výměny napaječe taky bezproblémový

j

« Odpověď #10 kdy: 16. 01. 2015, 08:59:44 »
Linksys wrt54g šlapal jako hodinky řadu let a nejspíš by jel dodnes. Ale k DSL jsem dostal modem i s wifi, tak už jej není třeba.

U dvou sem pred 14ti dnama vymenoval kondiky, a slapou vesele dal (uz asi 10 let).

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 16. 01. 2015, 10:29:56 »
@Tonda: Tak konkretne Belkin je proflaknuta firma. Podplaceli redaktory casopisu, aby jim napsali pozitivni recenze na ten jejich ausus. A lidi, kteri se s Belkinem spalili, neni malo. Mozna, ze kvalitu posleze zvedli, ale cert jim ver. A co se tyka jejich USB wifin, tak jen pres moji mrtvolu. Broadcom chipy v tom jsou a jeste pokazdy jiny, i kdyz se jedna o stejny model wifiny. To je pak radost hledat na to ovladace.
Byl to konkrétně tento: http://www.belkin.com/us/support-product?pid=01t80000002G16IAAS (produkt z konce roku 2004)
pre n s 3x3 mimo založený na 1. generaci Airgo čipsetu, to samé dělal i Linksys, dokonce byl zaměnitelný firmware, bohužel každý měl nějakou chybu, Belkin měl nějakou nekompatibilitu v rádiu, taže se mi nechytala WinMobile PDAčka, Linksys to podporoval déle a tu chybu opravil a dokonce doplnil i podporu WPA2, ale zase při nastavení AES šifrování poškozoval data, takže sem nakonec používal firmware od Belkina a pro PDAčko si koupil hloupé AP od Ovislinku. Ten Belkin dával asi 40 Mbit/s na 20 MHz kanále, což byl asi dvojnásobek toho co zvládlo běžné Gčko, samozřejmě s odpovídající PCMCIA kartou od Belkina.

To sem před dvěma a čtvrt roky nahradil Edimaxem router BR-6675nD + USB EW-7733UND - paralelní 2,4 + 5 GHz 802.11n 3 x 3 MIMO, na 5 GHz z toho dostanu 150, chvílemi i 200 Mbit/s (40 MHz kanál), v obojím je Ralink, drivery pro USB bez problému beru z webu Ralinku, respektive Mediateku, který Ralink koupil.