mSATA prodlužovací kabel - hledám

Zopper

• 918
    • Zobrazit profil
mSATA prodlužovací kabel - hledám
« kdy: 29. 12. 2014, 15:56:32 »
Zdravím.
Hledám mSATA "prodlužku". Mám základní desku s mSATA konektorem, ale místem jen na half-size[1] mSATA. Což dost výrazně omezuje a prodražuje nabídku. Napadlo mě tedy místo disku zapojit krátký kabel, se kterým bych mohl použít mSATA normální velikosti (nebo klasické 2.5" SATA). Koukal jsem na ebay, dx, alibabu i jinam. Všude jsem našel různé SATA-mSATA-M.2 redukce, ale žádnou mSATA prodlužku, ani redukci, kterou bych mohl použít. Většinou jsou ty redukce ještě větší, než normální mSATA. Viděli jste někdo nějakou mSATA prodlužku, či mSATA->SATA s kabelem na mSATA straně? Full-size mSATA je prostě moc dlouhé.

Dík.

[1] Poloviční délka SSD, konektor je normální mSATA. Např. http://www.amazon.com/Emperor-128GB-SATAIII-Upgrade-Version/dp/B00BMV4B7O

Zopper

• 918
    • Zobrazit profil
Re:mSATA prodlužovací kabel - hledám
« Odpověď #1 kdy: 29. 12. 2014, 16:07:25 »
Já věděl, že jak to napíšu, tak do pěti minut najdu co hledám...

rda-mobil

« Odpověď #2 kdy: 29. 12. 2014, 16:11:08 »
Jaka to je deska, je to notas? Half size vetsinou je urceno na wifi a nese jen usb+pcie.

MKzB

« Odpověď #3 kdy: 29. 12. 2014, 18:27:52 »
Podívej se na http://www.compuny.cz, sekce Redukce minipci-e, kde je prodlužka pro minipcie, které má úplně stejný konektor.
Ale napřed zjisti, co je to za slot, jsou čtyři možnosti:
1. mSATA
2. plnohodnotné miniPCI-e
3. degradované miniPCI-e (zapojené jsou pouze piny s rozhranním USB, které využívají wifi karty)
4. Asus EEE má úplně jiné rozhranní, v podstatě miniPCI-e, akorát piny přeházené.
Některé notebooky mají možnosti 1 a 2 kompatibilní.

Zopper

• 918
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 30. 12. 2014, 10:32:07 »
Díky za upozornění. Notebook to není (i když to nemá moc daleko - Q1900DC-ITX) a byl jsem si jistý, že jsem někde mSATA napsané viděl. Raději jsem si to ale ještě jednou ověřil u výrobce a máte pravdu, mSATA to neumí.