Nahrávání signálu VGA pomocí USB

Nahrávání signálu VGA pomocí USB
« kdy: 19. 04. 2016, 00:42:51 »
Ahoj,
potreboval bych "USB VGA vstup". Proste zarizeni, ktere jednim koncem pripojim do USB a na druhy konec pripojim VGA vystup z pocitace. Takovou obracenou grafickou kartu. Idealne bych mel zarizeni /dev/video.
Nezalezi mi moc na kvalite. Staci, kdyz obraz pujde precist.
Jde mi o levne reseni KVM. Na precteni obrazu biosu nepotrebuju kvalitni obraz.
HDMI by take slo, ale to bude predpokladam jeste slozitejsi.

Napadlo me prevest VGA na S-VIDEO, nebo na kompozitni video. Zapojeni je opravdu jednoduche, pripadne se da koupit hotovy kabel.

Na zachyceni obrazu jsem nasel treba USB Capture Card Adapter.
V popisu pisou:
Citace
Support For All Formats: NTSC, PAL, Video / record in DVD+/-R/RW, DVD+/-VR, and DVD-Video
7. Supports high quality video resolution: NTSC: 720 x 480 /30fps PAL: 720 x 576 / 25fps

Pokud pripojim VGA pres s-vido/kompozitni, co to udela?
Nemusel bych na PC nastavit presne 720x576@25 (PAL).
Ja bych potreboval 640x480, 800x600, 1280x1024 a idelane i FullHD (kvalitu neresim).
Muze to vubec fungovat?

Pravdepodobne ne.
Pokud bych ale pouzil aktivni prevodnik z VGA na S-VIDEO, nemel by podle meho nazoru byt problem.
Podle schematu je vstup VGA a vystup s-video/kompozitni.
A uvadi:
Citace
Resolutions of VGA signals: 640x480@60/72/75/75HZ,800x600@60/75Hz,1024x768@60/75Hz,1280x1024@60Hz.

Existuje neco podobneho, hotoveho za rozumne male penize?
« Poslední změna: 19. 04. 2016, 10:59:57 od Petr Krčmář »
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
Re:Nahravani VGA pomoci USB
« Odpověď #1 kdy: 19. 04. 2016, 01:44:47 »
Pasivní převodník vyžaduje spolupráci grafické karty, nastavit zvláštní režim kdy generuje nikoli VGA ale TV OUT signál. Nevím jestli se tvoje grafická karta nechá přemluvit, aby posílala TV OUT i v biosu. Asi ne. To radši použij ten aktivní převodník.

Phokz

« Odpověď #2 kdy: 19. 04. 2016, 09:15:18 »
Nevím, jestli je to to pravé, ale určitě bych takovou věc nevyvíjel, snažil bych se koupit hotový alespoň hardware :-)

http://www.aliexpress.com/item/KVM-Switch-Kabel-USB-0UF366-UF366-well-tested-working-USB-KVM-switch-POD-SIP-Module-2161DS/1993274580.html

« Odpověď #3 kdy: 19. 04. 2016, 09:59:48 »
Nevím, jestli je to to pravé, ale určitě bych takovou věc nevyvíjel, snažil bych se koupit hotový alespoň hardware :-)
http://www.aliexpress.com/item/KVM-Switch-Kabel-USB-0UF366-UF366-well-tested-working-USB-KVM-switch-POD-SIP-Module-2161DS/1993274580.html

To jsem take nasel. Za ty penize krasne.

Ale nechapu popis. Je to funkcni KVM, nebo jenom kabel k nejakemu kvm switchi? "KVM Switch Kabel USB for 0UF366"
Kdyz si to koupim a pripojim vga, usb a ethernet - budu mit na druhem konci vnc/rdp/...?
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

petI

« Odpověď #4 kdy: 19. 04. 2016, 10:50:52 »

To jsem take nasel. Za ty penize krasne.

Ale nechapu popis. Je to funkcni KVM, nebo jenom kabel k nejakemu kvm switchi? "KVM Switch Kabel USB for 0UF366"
Kdyz si to koupim a pripojim vga, usb a ethernet - budu mit na druhem konci vnc/rdp/...?

Na jednom konci vrazíš VGA a USB do komplu a na druhém máš na ethernetovém kabelu v paketech nějak zabalené to, co tam ten kompl zapsal. A naopak, když do toho ethernetu pošleš správně udělanej paket, tak něco vyleze z toho USB. Nečekej od toho inteligenci, ta je v tom KVM switchi ke kterému ten kabel patří.

« Odpověď #5 kdy: 19. 04. 2016, 11:40:07 »
Na jednom konci vrazíš VGA a USB do komplu a na druhém máš na ethernetovém kabelu v paketech nějak zabalené to, co tam ten kompl zapsal. A naopak, když do toho ethernetu pošleš správně udělanej paket, tak něco vyleze z toho USB. Nečekej od toho inteligenci, ta je v tom KVM switchi ke kterému ten kabel patří.

Otazka jestli je to vubec ethernet. Treba jenom pouzivaji UTP kabely s RJ45 konektory a tece tam neco uplne jineho.

A pokud to ethernet je, asi nebude snadne z toho neco vytahnout.

Jenda

Re:Nahrávání signálu VGA pomocí USB
« Odpověď #6 kdy: 19. 04. 2016, 16:33:17 »
Ahoj,
potreboval bych "USB VGA vstup". Proste zarizeni, ktere jednim koncem pripojim do USB a na druhy konec pripojim VGA vystup z pocitace.
To je problém. Jedna možnost je koupit VGA to Composite konvertor (mám přesně ten co odkazuješ níže, funguje) a potom kompozitní grabber, oboje po $10 z eBay, ale budeš to mít downscalované na PAL rozlišení.

Druhá možnost je rychlý ADC do USB a vyřešit to softwarově v počítači. Například LPC4370 (měl bys vytáhnout 30 MHz černobíle, možná i víc, pokud omezíš bitovou hloubku) nebo nějaký USB3 Cypress nebo rovnou FPGA. Problém je v tom, že nikdo nic takového nevyrábí. Plánuju s tím výhledově experimentovat.

Třetí možnost je konvertor z VGA na HDMI (snad něco takového existuje) a HDMI grabber. Jsou drahé a měl jsem půjčený ten PCIe od Blackmagicu a nepovedlo se mi ho v Linuxu rozjet, i když výrobce drivery dodává. Ale možná je to rukama.

Nemusel bych na PC nastavit presne 720x576@25 (PAL).
Musel. Pokud nastavíš něco jiného, grabber pravděpodobně nechytne synchronizaci, nebo s trochou štěstí chytne, ale uvidíš jenom levý horní roh obrazu.

Ještě je tu jedna hustá možnost. Ten aktivní převodník, co odkazuješ, je interně ADC, RAM a DAC. Mohl bys zkusit vyčítat digitální obraz z jeho RAM.

Je to prostě bída.

Jenda

« Odpověď #7 kdy: 19. 04. 2016, 16:37:20 »

Furt se mi to moc nezdá (http://www.hexparts.com/Dell-USB-Server-Interface-Pod-KVM-Cable-UF366-JU899_p_1273.html). A i kdyby to tak bylo, tak jsem nenašel žádnou dokumentaci k formátům - takže bude potřebovat ten switch a reverznout, jak to ovládat, a jak číst to VGA (nekomprimované VGA po ethernetu neprotáhneš, v dobrém případě tam bude nějaký standardní MJPEG, ve špatném custom video formát zadrátovaný v ASICu).

nobody(ten pravej)

« Odpověď #8 kdy: 19. 04. 2016, 17:18:16 »
je vubec nejake "KVM over ip" pro 1xPC za mene nez ~9000Kc (co sem nasel L&ntronix Sp1der) ?

jinak opensource reseni postavane na RPi: https://www.nexlab.net/product/rasky

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 19. 04. 2016, 23:12:33 »
KVM over IP za cca 0 Kč je, připojit se na ten stroj vnc nebo něčím takovým. :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 19. 04. 2016, 23:35:44 »

Doporucuje devet z deseti lidi, kteri potrebuji cist hlasky BIOSu.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #11 kdy: 20. 04. 2016, 00:06:05 »
Jak pise JardaP, jde mi o nastavovani BIOSu, odladovani PXE instalaci, reseni nestartujiciho systemu z HDD, nenabihajici Linuxu a/nebo Clonezilli z PXE na nekterem HW apod... na to samozrejme VNC, ktere pouzivam v SSH tunelu pro situace kdyz uz je system nabehlej, pouzit nelze... neco resim pres Virtual s podporou PXE, ale logicky virtual nelze pouzit pro reseni problemu s/na realnem HW pred nabehnutim OS...

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 20. 04. 2016, 00:48:52 »
Njn, má to určité mouchy  :D
Ale pokud je to CPU Intel, mohlo by to fungovat i v tom BIOSu.
http://www.howtogeek.com/56538/how-to-remotely-control-your-pc-even-when-it-crashes/